Consilierul lui Trump pentru securitate nationala a demisionat, din cauza legaturilor cu Rusia. Este cel care l-a primit pe Dragnea la Washington

Marti, 14 Februarie 2017, ora 07:16
1286 citiri
Consilierul lui Trump pentru securitate nationala a demisionat, din cauza legaturilor cu Rusia. Este cel care l-a primit pe Dragnea la Washington
Foto: Facebook / Liviu Dragnea

Michael Flynn, aflat in centrul unei controverse privind discutiile sale cu ambasadorul rus la Washington, a demisionat din functia de consilier pentru securitate nationala la Casa Alba.

Decizia sa a venit imediat dupa ce presa a scris ca Departamentul de Justitie a avertizat Administratia Trump, luna trecuta, ca Flynn nu a spus adevarul autoritatilor in legatura cu discutiile sale cu ambasadorul rus si ar putea fi vulnerabil la santaj din partea Moscovei.

Demisia lui Flynn vine la mai putin de o luna de la investirea in functie, ceea ce il face unul dintre consilierii prezidentiali de rang inalt cu cel mai scurt mandat din istorie.

Trump a ramas astfel fara unul dintre principalii sai consilieri, care l-a sfatuit in politica externa si securitate nationala de la inceputul lui 2016.

"Fara sa vreau, le-am oferit vicepresedintelui-ales si altora informatii incomplete privind discutiile mele telefonice cu ambasadorul rus. Mi-am cerut scuze sincer presedintelui si vicepresedintelui, iar ei mi-au acceptat scuzele", a scris Flynn in scrisoarea sa de demisie, obtinuta de CNN.

Michael Flynn este si cel care s-a intalnit cu Liviu Dragnea la Washington, unde seful PSD a mers la investirea lui Donald Trump, intr-o vizita privata.

Citeste mai departe despre "Trump ramane fara consilierul de securitate. Flynn a demisionat pentru ca era vulnerabil la santajul Moscovei" pe Ziare.com.

#Flynn demisie santaj Rusia, #Flynn Dragnea Washington , #Stiri International