Seful NATO ii transmite un avertisment ferm presedintelui ales Trump: A merge singur nu este o optiune!

Duminica, 13 Noiembrie 2016, ora 16:58
879 citiri
Seful NATO ii transmite un avertisment ferm presedintelui ales Trump: A merge singur nu este o optiune!
Foto: NATO

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg l-a avertizat pe presedintele ales american, Donald Trump, ca "a merge singur" nu este o optiune pentru Europa sau pentru Statele Unite.

El a avertizat ca Occidentul se confrunta in prezent cu cea mai mare provocare privind securitatea din ultima generatie.

Intr-un articol scris in publicatia britanica The Observer, Stoltenberg a admis ca Trump are dreptate sa le ceara unora dintre membri sa aiba o contributie financiara mai mare, in conditiile in care SUA acopera in prezent 70% din cheltuielile NATO.

El a adaugat, insa, ca liderii americani au recunoscut ca au un interes strategic profund intr-o Europa stabila si sigura.

"Este prea usor sa iei de bine libertatile, securitatea si prosperitatea. In aceasta perioada nesigura, avem nevoie de o conducere americana puternica si avem nevoie de europeni sa isi asume partea lor din povara", a spus fostul premier norvegian.

"A merge singur nu este o optiune, nici ...citeste mai departe despre "Seful NATO ii transmite un avertisment ferm presedintelui ales Trump: A merge singur nu este o optiune!" pe Ziare.com

#sef NATO avertizeaza Trump, #Trump presedinte SUA NATO , #Stiri International