Trump o lauda pe Merkel: un leadership incredibil si inaltator

Sambata, 08 Iulie 2017, ora 13:14
712 citiri

Presedintele american Donald Trump a laudat-o pe Angela Merkel, cancelarul german, pentru modul in care a organizat summitul G20, in contextul in care evenimentul a fost marcat de violente si proteste masive.

Seful SUA a spus despre Merkel ca este "incredibila", transmite Deutsche Welle.

In plus, Trump a spus ca Merkel a facut o treaba foarte buna in ceea ce priveste organizarea summitului G20.

"Ati dat dovada de un leadership absolut incredibil si foarte inaltator", a adaugat presedintele american.

Reamintim ca peste 70 de politist au fost raniti joi noaptea, in urma violentelor care au izbucnit la protestele antiglobalizare organizate in marja summitului G20 de la Hamburg.

Pana la 12.000 de persoane au participat la demonstratia intitulata "Bine ati venit in iad" si au protestat fata de globalizare, precum si fata de actiunile presedintelui Trump.

Principala demonstratie a inceput vineri, in jurul orei locale 19.00 (20.00 ora Romaniei), dar situatia a escaladat rapid, dupa ce un grup cunoscut drept "blocul negru" - format in special din tineri cu masti, esarfe si glugi negre - a inceput sa atace fortele de ordine. Acest "bloc negru" a fost prezentat la manifestatiile dedicate Zilei Muncii de la Paris si Berlin, precum si la protestele de luna trecuta din Rio de Janeiro.

Desi organizatorii au anulat demonstratia din cauza violentelor, protestatarii au continuat sa incendieze autovehicule, sa avarieze mai multe cladiri, precum si sa arunce cu sticle, pietre si petarde spre politistii din Hamburg.

In schimb, politistii au incercat sa-i tina departe pe protestatari cu spray-uri cu piper, gaze lacrimogene si tunuri cu apa.

Se pregatesc, de asemenea, miscari de strada si sambata, in a doua zi a summitului. Fortele de ordine s-au mobilizat si patruleaza deja pe strazi. ...citeste mai departe despre "Trump o lauda pe Merkel: un leadership incredibil si inaltator" pe Ziare.com

#Trump lauda Merkel, #Trump Merkel, #summit G20 , #Stiri International