Trump numeste primul latino-american din Cabinetul sau

Vineri, 17 Februarie 2017, ora 08:27
760 citiri
Trump numeste primul latino-american din Cabinetul sau
Foto: Twitter/@realDonaldTrump

Presedintele american, Donald Trump, l-a numit pe Alexander Acosta in functia de secretar al Departamentului Muncii.

Este primul latino-american din Cabinetul Trump, relateaza AFP.

Anuntul a fost facut la o zi dupa retragerea candidatului precedent, Andrew Puzder, din motive legate de viata personala.

"Are o diploma de la universitatea de drept Harvard. Super student (...) A avut o cariera formidabila (...) Tocmai am discutat cu el si cred ca va fi un formidabil ministru al muncii", a spus Donald Trump despre noul candidat.

Trump a fost refuzat: Amiralul pe care il voia consilier de securitate ramane la Abu DhabiTrump mai pierde un om de baza: A angajat un imigrant ilegal si se pare ca-si batea sotiaTrump, un pericol pentru securitatea nationala: A purtat discutii clasificate in vazul tuturor

Cine este Alexander Acosta

Nascut in 1966 la Miami, este in prezent decanul Facultatii de Drept de la Universitatea Florida International.

El este, de asemenea, presedintele consiliului de administratie al U.S. Century Bank, o banca avand sediul in Florida, specializata in acordarea de imprumuturi comunitatii latino-americane.

Alexander Acosta a fost nominalizat de doua ori printre "cei mai influenti 50 de latino-americani din Statele Unite" de catre Hispanic Business Magazine.

Potrivit jurnalului Miami Herald, el este fiul unic al unor imigranti cubanezi.

A facut parte din Administratia George W. Bush ca procuror general adjunct pentru drepturi civile si, cu acest titlu, s-a ocupat de problemele rasiale si de religie.

O vreme avocat insarcinat cu chestiunea locurilor de munca si contractelor de munca si membru al Consiliului national pentru relatii sociale (NLRB), Alexander Acosta a mai fost procuror al Districtului Sud din Florida si din aceasta functie a participat la anchetele impotriva lobby-istului Jack Abramoff sau teroristului Jose Padilla, suspectat in 2002 ca a vrut sa detoneze o "bomba murdara" in Statele Unite si condamnat in 2007.

Inainte de studiile in drept, el a fost bancher la Lehman Brothers, banca de afaceri al carei faliment a declansat criza din 2008. ...citeste mai departe despre "Trump numeste primul latino-american din Cabinetul sau" pe Ziare.com

#Trump Alexander Acosta secretarul Muncii, #Alexander Acosta latino Trump , #Stiri International