Trump le-a interzis reporterilor Reuters, AP, Bloomberg si LA Times sa participe la dineul cu Kim Jong-un

Joi, 28 Februarie 2019, ora 07:56
898 citiri
Trump le-a interzis reporterilor Reuters, AP, Bloomberg si LA Times sa participe la dineul cu Kim Jong-un
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Casa Alba a interzis prezenta reporterilor de la Reuters, Associated Press, Bloomberg si Los Angeles Times pentru a relata despre dineul oficial, de la Hanoi, al presedintelui Donald Trump cu liderul Kim Jong-un, dupa ce doi dintre acestia au adresat intrebari presedintelui american in timpul primei interactiuni a acestuia cu liderul nord coreean.

Cei patru reporteri fac parte din grupul de ziaristi acreditati pe langa Casa Alba, care acopera toate deplasarile presedintelui american, informeaza Reuters si dpa.

In mod obisnuit, acesti reporteri "isi striga" intrebarile liderilor, iar miercuri l-au intrebat pe presedintele SUA despre summit si despre audierea publica din Congres a fostului avocat personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, in doua ocazii in care erau permise scurte declaratii de presa.

Prezenta celor patru reporteri la cina celor doi inalti oficiali a fost ulterior exclusa, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sarah Sanders, invocand "sensibilitati", informeaza Washington Post.

De ce s-a suparat Trump pe presa

Ziaristii au fost prezenti la prima intrevedere dintre Trump si Kim, cand acestia si-au dat mana. In cadrul acestei scurte intalniri, in timp ce camerele filmau, corespondentul Reuters Jeff Mason l-a intrebat pe Trump care sunt asteptarile sale de la acest summit si daca a dat inapoi de la solicitarea sa referitoare la denuclearizarea Coreei de Nord. Trump a raspuns "Nu" la a doua intrebare si a dat un raspuns mai lung la prima.

Reporterul Associated Press Jonathan Lemire l-a intrebat apoi pe Trump daca se asteapta sa puna capat razboiului coreean, la care acesta a raspuns ca "vom vedea".

Reporterii au fost apoi escortati afara din incapere. La scurt timp dupa aceea, au fost adusi inapoi pentru a asculta dialogul asezat dintre cei doi lideri.

La incheierea acestei oportunitati de presa, Lemire l-a intrebat pe presedintele american daca are vreo reactie la audierea lui Michael Cohen, care urma sa aiba loc mai tarziu in cursul zilei de miercuri. Deoarece extrase din comentariile pregatite de fostul sau avocat erau deja publice, Donald Trump l-a privit incruntat si a clatinat din cap.

Reuters aminteste ca printre calificativele adresate de Cohen lui Donald Trump se numara cele de rasist, escroc si trisor.

Dupa aceasta a doua interactiune, reporterii au revenit in spatiul lor de lucru, urmati de Sanders, care si-a exprimat preocuparea in legatura cu intrebarile adresate presedintelui si i-a anuntat ca a treia ...citeste mai departe despre "Trump le-a interzis reporterilor Reuters, AP, Bloomberg si LA Times sa participe la dineul cu Kim Jong-un" pe Ziare.com

#Trump interzis acces reporteri, #interzis acces reporteri dineu , #Stiri International