Trump le-a explicat personal mai multor lideri ai lumii decizia retragerii din Acordul de la Paris. Ce le-a spus

Vineri, 02 Iunie 2017, ora 09:34
700 citiri

Presedintele american Donald Trump a vorbit joi cu mai multi lideri ai lumii pentru "a le explica personal" decizia sa de a se retrage din acordul de la Paris privind schimbarea climatica, a informat Casa Alba.

Trump a discutat la telefon cu cancelarul german Angela Merkel, cu presedintele francez Emmanuel Macron, cu sefa executivului britanic Theresa May si cu prim-ministrul canadian Justin Trudeau, transmite EFE.

El si-a exprimat recunostinta fata de cei patru lideri "pentru ca au purtat discutii oneste pe aceasta tema in timpul primelor luni ale mandatului" presedintelui american la Casa Alba.

Iata si ce au spus liderii internationali despre decizia lui Trump

"Totodata, Trump i-a asigurat pe lideri ca SUA sunt in continuare angajate in alianta transatlantica si in eforturile solide de protejare a mediului inconjurator", a explicat Casa Alba intr-un comunicat.

Trump a reamintit deopotriva implicarea SUA "in reducerea emisiilor de gaze si leadership-ul american in dezvoltarea tehnologiei privind producerea de energie curata" si a reiterat ca, in timpul guvernarii sale, tara sa "va fi cea mai curata si mai respectuoasa de pe Pamant cu mediul inconjurator".

"Toti liderii au cazut de acord sa continue dialogul si sa consolideze cooperarea in domeniul mediului si de orice alt tip in viitor", potrivit comunicatului difuzat de Casa Alba. ...citeste mai departe despre "Trump le-a explicat personal mai multor lideri ai lumii decizia retragerii din Acordul de la Paris. Ce le-a spus" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump Acord Paris , #Stiri International