Trump le-a cerut directorilor serviciilor de informatii sa spuna public ca nu sunt dovezi pe legatura cu Rusia

Marti, 23 Mai 2017, ora 10:08
1086 citiri
Trump le-a cerut directorilor serviciilor de informatii sa spuna public ca nu sunt dovezi pe legatura cu Rusia
Foto:Facebook/ President Donald J. Trump

Donald Trump le-a cerut in martie unui numar de doi reprezentanti ai serviciilor americane de informatii sa-l ajute sa contracareze ancheta FBI impotriva sa, cu privire la presupuse legaturi intre echipa sa de campanie si Rusia, dezvaluie The Washington Post.

Potrivit editiei de luni a cotidianului american, presedintele american le-a cerut lui Mike Rogers, directorul Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA), si lui Dan Coats, directorul serviciilor ameriane de informatii (ODNI), sa nege in mod public ca exista probe cu privire la o complicitate intre echipa sa si Rusia in timpul campaniei electorale de anul trecut.

Citand actuali si fosti oficiali din domeniul informatiilor, Washington Post precizeaza ca cei doi nu au dat curs dorintei lui Trump.

Seful statului american le-a adresat aceste solicitari lui Rogers si Coats - pe care i-a numit - in urma dezvaluirilor directorului politiei federale (FBI) de la acea vreme James Comey, potrivit carora serviciile se interesau de ingerinta rusa in alegeri si anchetau cu privire la fapte din iunie 2016.

Saptamana trecuta mai multe institutii americane de presa au dezvaluit ca Trump i-a cerut lui James Comey - in reuniuni si la telefon - sa abandoneze aceasta ancheta.

Aceste informatii au fost aprig negate de Casa Alba.

Insa aceste solicitari au fost consemnate de catre Comey - destituit in urma cu doua saptamani -, in note pe care le-a scris dupa aceste reuniuni pe care le-a avut cu presedintele american.

Inca din februarie, miliardarul republican a cerut mai multor alesi si reprezentanti ai serviciilor de informatii sa contacteze jurnalisti si sa le spuna ca nu exista vreo proba a unor legaturi intre Moscova si campania electorala.

Trump insusi le-ar fi dezvaluit informatii clasificate rusilor. Casa Alba acuza o stire falsaFurie la Casa Alba, dupa ce Kremlinul a publicat poze de la intalnirea Trump-LavrovLavrov: E umilitor pentru poporul american sa auda ca Moscova controleaza situatia politica din SUA ...citeste mai departe despre "Trump le-a cerut directorilor serviciilor de informatii sa spuna public ca nu sunt dovezi pe legatura cu Rusia" pe Ziare.com

#legatura Trump Rusia, #Trump informatii ancheta FBI , #Stiri International