Trump, informat de Moscova privind retragerea majoritatii personalului din Venezuela

Luni, 03 Iunie 2019, ora 23:04
815 citiri
Trump, informat de Moscova privind retragerea majoritatii personalului din Venezuela
Foto: Arhiva Facebook/ Donald Trump

Presedintele SUA, Donald Trump, a anuntat luni ca a fost informat de Moscova despre retragerea majoritatii personalului rus desfasurat in Venezuela pentru a sustine regimul lui Nicolas Maduro.

"Rusia ne-a informat ca si-a retras majoritatea personalului din Venezuela", a scris liderul de la Casa Alba pe Twitter, relateaza AFP si Reuters.

Rusia a trimis in martie aproximativ 100 de soldati in tara sud-americana pentru a-l sustine pe presedintele Maduro in fata amenintarilor SUA de a folosi forta pentru a-l constrange sa paraseasca puterea.

"Guvernul venezuelean este in stare de alerta de la inceputul anului deoarece Statele Unite continua amenintarile cu folosirea fortei impotriva Venezuelei", a explicat ambasadorul rus la Caracas Vladimir Zaiomski la jumatatea lunii mai.

El a precizat ca trupele au fost desfasurate in baza unui acord din 2001. Venezuela se confrunta cu o criza politica profunda, dupa ce presedintele parlamentului, Juan Guaido, s-a autoproclamat presedinte interimar. Acesta este acum recunoscut de aproape 50 de tari din lume, intre care Statele Unite.

Washington-ul a cerut in repetate randuri Moscovei sa nu-l mai sprijine pe Maduro, o cerere respinsa cu fermitate de Rusia, care acuza Statele Unite ca doresc sa dea o lovitura de stat incalcand dreptul international.

Cele doua tabere din Venezuela au participat in mai la negocieri in Norvegia pentru a incerca sa scoata tara din starea de haos politic si economic, dar discutiile s-au incheiat fara acord. ...citeste mai departe despre "Trump, informat de Moscova privind retragerea majoritatii personalului din Venezuela" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump Moscova oameni Venezuela, #personal Rusia retras Venezuela , #Stiri International