Trump il lauda pe Erdogan: A devenit prietenul meu si merita note bune pentru modul in care guverneaza

Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 09:39
1175 citiri

Presedintele american, Donald Trump, l-a felicitat pe "prietenul" sau Recep Tayyip Erdogan in cadrul unei intalniri desfasurate joi, in marja Adunarii Generale a ONU, apreciind ca omologul sau turc merita "note bune".

"Domnul Erdogan a devenit prietenul meu", a spus liderul de la Casa Alba, inaintea intalnirii de la New York. "El guverneaza o parte foarte dificila a lumii. Sincer, merita note bune", a adaugat Donald Trump, transmite AFP.

Potrivit EFE, Erdogan l-a numit si el pe omologul sau "dragul meu prieten Donald" si a prefatat intalnirea cu presedintele american spunand ca vor aborda relatiile bilaterale si situatia regionala.

Ankara si Washingtonul au relatii dificile, in special ca urmare a sustinerii de catre SUA a Fortelor Democratice Siriene (FDS). Aceasta forta, aflata in fruntea ofensivei pentru recucerirea orasului Raqqa, este dominata de kurzii din Partidul Uniunea Democrata Kurda (PYD), pe care Turcia il considera organizatie terorista.

Turcia, mesaj ferm pentru Trump: Luati inapoi armele kurzilor, altfel nu va fi bine

In plus, Turcia a cerut SUA, in mai multe randuri, fara succes, extradarea predicatorului Fethullah Gulen, pe care Ankara il acuza de puciul esuat din iulie 2016.

Totodata, la inceputul saptamanii, guvernul american a decis sa inghete vanzarile de arme catre serviciul de protectie al presedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, in urma evenimentului de la Washington, din luna mai, in care garzile de corp turce au fost implicate in incidente violente cu protestatari. ...citeste mai departe despre "Trump il lauda pe Erdogan: A devenit prietenul meu si merita note bune pentru modul in care guverneaza" pe Ziare.com

#Trump prieten Erdogan, #relatii SUA Turcia, #tensiuni SAU Turcia , #Stiri International