Trump ii cere lui Tillerson sa nu-si mai "piarda vremea" cu Coreea de Nord

Duminica, 01 Octombrie 2017, ora 19:22
1047 citiri
Trump ii cere lui Tillerson sa nu-si mai "piarda vremea" cu Coreea de Nord
Foto: Facebook Donald Trump

Presedintele american Donald Trump i-a transmis secretarului de stat Rex Tillerson sa nu-si mai "piarda vremea" cu Coreea de Nord, la o zi dupa ce seful diplomatiei dezvaluise ca Washingtonul se afla in contact direct cu Phenianul, transmit DPA si AFP.

"I-am spus lui Rex Tillerson, minunatul nostru Secretar de Stat, ca isi pierde vreme incercand sa negocieze cu Little Rocket Man" (Micul Om-Racheta), a postat Donald Trump duminica pe Twitter, referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

I told Rex Tillerson, our wonderful Secretary of State, that he is wasting his time trying to negotiate with Little Rocket Man...- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 1, 2017

"... Conserva-ti energia, Rex, vom face ceea ce trebuie facut!" a scris Trump.

...Save your energy Rex, we'll do what has to be done!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 1, 2017

Seful diplomatiei americane, Rex Tillerson, a declarat sambata, in cursul unei vizite la Beijing, ca Washingtonul are deschise "linii de comunicare" cu Phenianul pentru "a sonda" vointa regimului lui Kim Jong-Un de a se angaja in discutii referitoare la programul nuclear.

"Avem doua sau trei canale deschise cu Phenian (...) Putem sa le vorbim, le vorbim", le-a dat asigurari Tillerson jurnalistilor.

Departamentul de Stat a indicat totusi, la scurt timp dupa aceea, ca Phenianul nu a manifestat "niciun semn de interes" pentru negocieri cu SUA.

"Oficialii nord-coreeni nu au aratat niciun semn ca sunt interesati sau pregatiti pentru discutii privind denuclearizarea", a afirmat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Departamentul are "cateva canale deschise" pe care le poate folosi pentru a comunica cu oficiali ai regimului de la Phenian, a indicat purtatoarea de cuvant. ...citeste mai departe despre "Trump ii cere lui Tillerson sa nu-si mai "piarda vremea" cu Coreea de Nord" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump Tillerson piarda vremea Coreea, #SUA Coreea Nord tensiuni , #Stiri International