Donald Trump vinde contractul de închiriere al hotelului de lux din Washington pentru 375 de milioane de dolari

Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 22:42
519 citiri
Donald Trump vinde contractul de închiriere al hotelului de lux din Washington pentru 375 de milioane de dolari
Hotelul este în proprietatea statului american. Foto Twitter

Holdingul Trump Organization, deținut de Donald Trump, urmează să vândă contractul de închiriere al hotelului de lux de la Washington în schimbul a 375 de milioane de dolari, către CGI Merchant Group, care intenţionează să schimbe numele actual al stabilimentului - Trump International Hotel.

Ziarul The Wall Street Journal (WSJ) dezvăluie că CGI Merchant Group a încheiat alt acord cu grupul hotelier Hilton, care urmează să asigure gestionarea prin filiala Waldorf Astoria, al cărei nume urmează să fie purtat de către hotel.

Un purtător de cuvânt al CGI Merchant Group a refuzat să comenteze. Contactate de WSj, Trump Organization şi grupul Hilton nu au răspuns. Situat la doar câteva sute de metri de Casa Albă şi un pic mai departe de Capitoliu, edificul în care se află hotelul nu aparţine Trump Organization.

Clădirea aparţine Guvernului american, care a închiriat-o începând dn 2013 grupului imobiliar al fostului şef al statului, printr-un contract de închiriere pe o perioadă de 60 de ani şi care are o cauză care prevede prelungirea contractului cu alţi 40 de ani.

Trump Organization ar fi investit 200 de milioane de dolari în renovarea acestei clădiri protejate, construită la sfârşitul secolului al XIX-lea cu scopul de a fi sediul central al Poştei în capitala federală.

Potrivit unui raport al Comisiei de Supervizare din cadrul Camerei Reprezentanţilor, Trump Old Post Office LLC, o societate ad-hoc înfiinţată în vederea gestionării hotelului, a înregistrat pierderi de peste 71 de milioane de dolari de la inaugurarea hotelului, în 2016, şi până la sfârşitul lui august 2020.

În timpul mandatului lui Donald Trump la Casa Albă, clădirea -celebră prin uriaşul atrium şi turnul în stil neo-roman - a devenit un loc de rendez-vous al aleşilor republicani, unor donatori şi lobbyişti.

Mulţi aleşi, dar şi personalităţi, şi-au exprimat indignarea faţă de faptul că la acest hotel cu 30 de camere s-au cazat demnitari străini veniţi în vizită la Washington. Ei avertizau cu privire la un conflict de interese al lui Donald Trump, care era atât preşedinte al Statelor Unite, cât şi acţionar la Trump Organization, la care şi-a păstrat acţiunile.

O anchetă a Comisiei de Supervizare cu privire la acest lucru este în continuare în curs. ...citeste mai departe despre "Donald Trump vinde contractul de închiriere al hotelului de lux din Washington pentru 375 de milioane de dolari" pe Ziare.com

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#Donald Trump, #hotel, #washington, #vanzare, #contract, #inchiriere , #Stiri International