Trump greseste numele unui stat la ONU si provoca o furtuna de reactii pe Net

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 21:55
631 citiri
Trump greseste numele unui stat la ONU si provoca o furtuna de reactii pe Net
Foto: Facebook/The White House

Presedintele Donald Trump a elogiat cu generozitate sistemul sanitar din "Nambia" in timpul discursului sau la ONU.

Exista insa o singura problema - o astfel de tara nu exista, scrie CNN.

Casa Alba a precizat mai tarziu ca liderul american s-a referit la Namibia, dar gafa sa a declansat imediat o furtuna de reactii pe social media, relateaza Paris Match si DPA.

"Sunt incantat sa prezidez acest dejun care aduna liderii din Coasta de Fildes, Etiopia, Ghana, Guineea, Nambia, Nigeria, Senegal, Uganda si Africa de Sud. In special vreau sa-i multumesc presedintelui Conde, care reprezinta Uniunea Africana", a spus presedintele american in cuvantul sau introductiv.

Apoi, a repetat inca o data greseala de nume. "In Guineea si Nigeria, ati luptat cu epidemie ingrozitoare de Ebola", le-a spus Trump liderilor africani adunati miercuri la ONU. "Sistemul sanitar al Nambiei este tot mai autonom", a adaugat liderul de la Casa Alba.

Gafa lui Donald Trump a aprins imediat social media, multi speculand ca presedintele SUA a vrut sa spuna Namibia, Zambia sau Gambia, nume de state relativ similare. Unii dintre internauti au popularizat chiar hashtag-ul #PrayForNambia.

"Nambia, principalul producator mondial de covfefe", a scris @bellafortunate, referindu-se la un tweet eronat al lui Donald Trump din luna mai.

"De fapt, sunt jignit de acest lucru... este ceva inacceptabil. Asta nu este acelasi lucru cu #Covfefe", a reactionat un altul, potrivit DPA.

"O tara creata in septembrie 2017 prin actul 'divin' al discursului... si Trump a spus 'Sa fie Nambia'", a scris la randul sau Jerry Elago.

Chiar si aripa tanara a partidului de guvernamant Swapo din Namibia s-a implicat in discutie, folosind greseala pentru a promova turismul in fosta colonie germana.

"#Namibia este mult mai tare decat #Nambia. Rezerva-ti bilete pe @airnamibia1 si afla cat de tare este. #VisitNamibia", au postat ei pe Twitter.

Unul dintre principalele ziare din Namibia, "The Namibian Sun", a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu Donald Trump dand mana cu presedintele namibian, Hage Geingob, cu indemnul: "Comentati asta!"

Totusi, sustinatorii lui Donald Trump au comparat in numar mare gafa acestuia cu greseala lui Barack Obama, care a afirmat la un moment dat ca a mers "in toate cele 57 de state americane", desi in SUA exista numai 50 de astfel de entitati.

Si nu a fost singurul moment ciudat din discursul presedintelui SUA. "Africa are un potential de afaceri extraor ...citeste mai departe despre "Trump greseste numele unui stat la ONU si provoca o furtuna de reactii pe Net" pe Ziare.com

#Trump gafa Nambia , #Stiri International