Trump, dupa ce Turcia a suspendat operatiunile militare in Siria: Kurzii sunt incredibil de fericiti cu aceasta solutie

Vineri, 18 Octombrie 2019, ora 07:44
998 citiri
Trump, dupa ce Turcia a suspendat operatiunile militare in Siria: Kurzii sunt incredibil de fericiti cu aceasta solutie
Foto: Arhiva Facebook/ Donald J Trump

Presedintele american Donald Trump a declarat joi ca kurzii sirieni sunt "incredibil de fericiti cu aceasta solutie" si le-a multumit atat Turciei, cat si kurzilor pentru disponibilitatea lor de a consimti la o incetare la focului.

"Avem tot ce puteam visa vreodata", a spus Trump in Texas. "Vreau sa le multumesc kurzilor. Au fost incredibil de fericiti cu aceasta solutie. Aceasta solutie le-a salvat vietile, sincer", a adaugat el, relateaza dpa.

El a precizat ca kurzii vor fi in continuare responsabili pentru pazirea combatantilor Statului Islamic. "Kurzii au fost minunati", a spus liderul de la Casa Alba.

Despre presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, Trump a afirmat: "Este un lider al naibii de bun, un om dur, puternic si a facut ce trebuia".

Presedintele american a anuntat ca Erdogan va merge in vizita la Washington luna viitoare, cum se stabilise initial, desi joi, in timpul discutiilor dintre Mike Pence si Erdogan, Casa Alba anuntase ca deplasarea e anulata si depinde de rezultatul demersurilor americane de la Ankara.

Trump a mai spus ca oamenii incearca de 15 ani sa obtina acest acord, dar este neclar la ce s-a referit, noteaza dpa. De asemenea, el a insistat ca este "o persoana neconventionala care a abordat o cale neconventionala".

"Este extraordinar pentru toata lumea", a incheiat Trump.

Mike Pence si Mike Pompeo se duc la Erdogan acasa, sa vorbeasca de ofensiva din SiriaTurcia va continua ofensiva in Siria, "cu sau fara sustinerea lumii". 50 de bombe atomice americane sunt aproape de zona de conflictOfensiva turca in Siria va continua "pana la atingerea obiectivelor", anunta ErdoganAmericanii au impus sanctiuni Turciei, iar Trump a vorbit cu Erdogan: Ofensiva din Siria este inutila si negandita!Erdogan anunta ca nu va da inapoi in Siria, chiar daca mai multe tari au oprit vanzarile de arme catre TurciaTurcia a tras asupra unor trupe americane din Siria: "Nu a fost o greseala" ...citeste mai departe despre "Trump, dupa ce Turcia a suspendat operatiunile militare in Siria: Kurzii sunt incredibil de fericiti cu aceasta solutie" pe Ziare.com

#Trump kurzi ofensiva Turcia Siria , #Stiri International