Trump da ultimatum ambasadorilor apropiati de Obama sa elibereze posturile

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 17:53
1242 citiri
Trump da ultimatum ambasadorilor apropiati de Obama sa elibereze posturile
Foto: Twitter/Donald Trump

Echipa de tranzitie a presedintelui ales al SUA, Donald Trump, a emis un ordin general prin care cere ca ambasadorii numiti politic de Barack Obama sa plece din posturi pana la data investirii noului sef al Administratiei americane.

Astfel, se intrerupe o traditie de decenii, trimisii externi nemaiavand nici cea mai mica "perioada de gratie", scrie vineri cotidianul New York Times.

Informatia, furnizata de diplomati familiarizati cu acest plan, a fost confirmata de ambasadorul SUA in Noua Zeelanda, Mark Gilbert. Acesta a precizat pentru Reuters ca ordinul a fost emis "fara exceptii" si transmis printr-o telegrama concisa a Departamentului de Stat pe 23 decembrie.

"Voi pleca pe 20 ianuarie", a anuntat ambasadorul Mark Gilbert intr-un mesaj pe Twitter.

New York Times scrie ca administratiile americane anterioare, atat democrate, cat si republicane, au acordat in mod traditional prelungiri pentru a le permite catorva ambasadori, mai ales celor avand copii de varsta scolara, sa ...citeste mai departe despre "Trump da ultimatum ambasadorilor apropiati de Obama sa elibereze posturile" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ambasadori Obama eliberare functii, #ordin retragere ambasadori numiti politic Obama , #Stiri International