Trump crede ca Kim Jong-Un e un nebun cu arme nucleare, dar tot vrea sa-l intalneasca

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 10:30
976 citiri
Trump crede ca Kim Jong-Un e un nebun cu arme nucleare, dar tot vrea sa-l intalneasca
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Presedintele american, Donald Trump, a afirmat despre liderul nord-coreean Kim Jong-Un, in cursul unei discutii telefonice purtate la sfarsitul lunii aprilie cu omologul sau filipinez, Rodrigo Duterte, ca este "un nebun cu arme nucleare".

"Nu putem lasa asa in libertate un nebun cu arme nucleare", ar fi declarat Donald Trump in cursul conversatiei din 29 aprilie, potrivit Washington Post.

"Avem o mare putere de foc, mai mare de 20 de ori decat a lui, dar nu dorim sa o utilizam", a adaugat el in legatura cu Coreea de Nord, care si-a inmultit tirurile cu rachete balistice si a efectuat doua teste nucleare anul trecut.

Trei zile mai tarziu, Donald Trump declara, totusi, pentru agentia Bloomberg ca ar fi "onorat" sa il intalneasca pe liderul nord-coreean, al carui program de inarmare nucleara face obiectul sanctiunilor internationale, "daca sunt intrunite conditiile".

Trump a cautat astfel sa afle de la Duterte daca liderul comunist este "stabil sau instabil" psihic, potrivit Washington Post.

El s-a declarat insa bucuros de fiecare data cand Coreea de Nord rateaza testele sale balistice. "Toate aceste rachete se prabusesc. Asta este o veste buna", a afirmat Donald Trump, potrivit unei transcrieri a conversatiei cu presedintele filipinez, redactata la 2 mai.

Rodrigo Duterte a raspuns ca liderul de la Phenian "se joaca cu bombele lui, jucariile lui" si a sugerat "ca nu este sanatos la cap" si ca "poate deveni nebun la un moment dat".

Cand presedintele american l-a intrebat pe Duterte daca Beijingul are vreo "putere" asupra lui Kim Jong-Un, omologul sau filipinez i-a raspuns ca "da, in cele din urma, ultima carte, asul, este cu China. Numai cu China".

La finalul acestei conversatii, Donald Trump l-a invitat pe Rodrigo Duterte sa vina in vizita la Washington, potrivit versiunii oficiale a Casei Albe.

Donald Trump ar vrea sa se intalneasca cu Kim Jong Un: As fi onoratTrump nu exclude actiunea militara in Coreea de Nord: E un joc de sah, vom vedeaTensiuni in crestere: Coreea de Nord ameninta cu razboi total, Trump ii transmite un mesaj lui Kim Jong Un ...citeste mai departe despre "Trump crede ca Kim Jong-Un e un nebun cu arme nucleare, dar tot vrea sa-l intalneasca" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump afirmatii Kim Jong Un, #Trump discutie Rodrigo Duterte , #Stiri International