Trump continua sa creada ca NATO este invechita, dar spune ca e foarte importanta pentru el

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 08:03
798 citiri
Trump continua sa creada ca NATO este invechita, dar spune ca e foarte importanta pentru el
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a calificat NATO ca fiind o organizatie "invechita" si a reprosat statelor membre ca nu-si achita contributia la apararea comuna, bazandu-se pe Statele Unite.

"Am spus cu mult timp in urma ca NATO are probleme. In primul rand ca este invechita, pentru ca a fost conceputa acum ani si ani", a aratat Trump, intr-un interviu acordat cotidianului german Bild si cotidianului britanic The Times.

"In al doilea rand, tarile (membre) nu platesc ceea ce ar trebui", a adaugat Trump, referindu-se la faptul ca putine dintre statele din alianta atlantica ating nivelul de 2% din produsul lor intern brut pentru cheltuieli militare, obiectiv al NATO fixat in 2014.

"Noi trebuie sa protejam aceste tari, dar multe dintre ele nu platesc ceea ce ar trebui", a subliniat viitorul presedinte american, care a apreciat ca "aceasta este foarte nedrept fata de SUA".

El a criticat faptul ca nu exista decat cinci tari care platesc ceea ce ar trebui.

Presedintele ...citeste mai departe despre "Trump continua sa creada ca NATO este invechita, dar spune ca e foarte importanta pentru el" pe Ziare.com

#Donald Trump NATO , #Stiri International