Trump ataca jucatorii de fotbal american: Protesteaza? Nemernicii ar trebui dati afara!

Duminica, 24 Septembrie 2017, ora 18:42
945 citiri
Trump ataca jucatorii de fotbal american: Protesteaza? Nemernicii ar trebui dati afara!
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele american Donald Trump a atacat, sambata, jucatorii din Liga Nationala de Fotbal American (NFL), care au ales sa protesteze fata de rasism ingenunchind in timp ce se intoneaza imnul, inaintea meciurilor.

"Daca fanii NFL vor refuza sa mearga la meciuri pana cand jucatorii nu vor mai dezonora steagul si tara noastra, veti vedea imediat o schimbare. (Trebuie - n.red) Concediati sau suspendati!", a scris Donald Trump pe Twitter.

Acesta a continuat, spunand ca ratingurile meciurilor au scazut si ca publicul e in numar tot mai mic la meciuri. Trump a numit meciurile NFL ca fiind "plictisitoare".

Razboiul lui Trump cu NFL a pornit de vineri, cand aflat in Alabama, el s-a adresat patronilor echipelor, cerandu-le sa-i concedieze sau suspende pe jucatorii care ingenuncheaza pe teren, in timp ce se intoneaza imnul. Trump le-a cerut fanilor fotbalului american sa nu mai vina la meciuri pana cand patronii echipelor nu vor lua masuri, arata The Guardian.

"Nu v-ar placea sa vedeti cum un patron al unei echipe din NFL spune, cand cineva nu respecta steagul: 'Dati-l afara de pe teren pe nemernic (son of a bitch, in orginal - n.red.) chiar acum! Afara! E concediat, concediat!", a spus Trump vineri.

"Un patron (de echipa - n.red.) va face asta. Va spune: 'Acela care nu respecta steagul e concediat'. Iar acel patron va fi cea mai populara persoana din tara", a continuat Trump.

Acesta i-a sfatuit pe fanii fotbalului sa paraseasca, in semn de protest, stadionul. "Va garantez ca lucrurile se vor opri. Ridicati-va si plecati!", a mai spus presedintele.

Aceasta forma de protest a jucatorilor a inceput din sezonul trecut, cand sportivul Colin Kaepernick a ingenuncheat in timpul intonarii imnului, in semn de protest fata de uciderea mai multor persoane de culoare de catre fortele de politie.

Trump se mai afla in centrul unei controverse, el fiind criticat de vedete ale sportului dupa ce a decis sa retraga invitatia la Casa Alba a campioanei din NBA, Golden State Warriors.

Vineri, unul dintre componentii Golden State Warriors, Stephen Curry, a declarat ca intentioneasa sa spuna "nu" atunci cand echipa se va strange pentru a decide daca il va vizita la Casa Alba pe Donald Trump. Echipa Golden State Warriors poate "inspira o schimbare", refuzand sa il intalneasca pe presedinte, a spus Curry.

Donald Trump a reactionat, o zi mai tarziu, printr-un mesaj pe Twitter: "Venirea la Casa Alba este considerata o mare onoare pentru o echipa campioana. Ste ...citeste mai departe despre "Trump ataca jucatorii de fotbal american: Protesteaza? Nemernicii ar trebui dati afara!" pe Ziare.com

#Trump jucatori NFL, #Trump boicotare meciuri NFL, #jucatori NFL protest genunchi, #Trump retras invitatie Casa Alba NBA , #Stiri International