Trump: As putea deveni cea mai populara persoana din Europa, dar nu ma intereseaza asta

Joi, 03 Ianuarie 2019, ora 15:37
995 citiri
Trump: As putea deveni cea mai populara persoana din Europa, dar nu ma intereseaza asta
Foto: Arhiva Facebook/Donald Trump

Presedintele SUA, Donald Trump, sustine ca ar putea deveni "cea mai populara persoana din Europa" si ar putea "candida pentru orice functie" de pe batranul continent. N-o face insa, din cauza ca nu-i pasa de aceasta parte a lumii, informeaza postul Deutsche Welle.

Senatorul republican Mitt Romney l-a criticat pe Trump, sustinand ca popularitatea acestuia e in continua scadere, in Europa.

"In 2016, intr-un sondaj Pew Research Centre, 84% din oamenii din Germana, Marea Britanie, Franta, Canada si Suedia considerau ca presedintele american va 'face ceea ce trebuie' in privinta relatiilor internationale", a scris Romney. Lucrurile n-au stat insa deloc asa, mai spune Romney, subliniind ca astazi doar 16% dintre europeni mai au incredere in Trump.

In replica, liderul de la Casa Alba a afirmat ca a fost ales presedinte de contribuabilii americani, nu de europeni.

"Nici nu ar trebui sa fiu popular in Europa. Daca as fi popular in Europa, (inseamna ca) nu mi-as face treaba.

Nu sunt ales de europeni, sunt ales de americani - de contribuabilii americani", a declarat Trump, adaugand ca "relatia cu liderii Europei este foarte buna".

In realitate, insa, aceste relatii sunt destul de reci. Mai multi lideri europeni, inclusiv cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Emmanuel Macron, au avut dispute cu Trump pe teme precum imigratia, comertul sau schimbarile climatice. ...citeste mai departe despre "Trump: As putea deveni cea mai populara persoana din Europa, dar nu ma intereseaza asta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump Europa popularitate, #Donald Trump interes Europa, #Donald Trump iubit Europa , #Stiri International