Trump ar fi dispus sa semneze Acordul de la Paris, dar pune conditii

Duminica, 28 Ianuarie 2018, ora 08:11
906 citiri

Presedintele american, Donald Trump, ar fi dispus sa semneze Acordul de la Paris privind schimbarile climatice, numai daca include modificari importante, potrivit extraselor dintr-un interviu care urmeaza sa fie difuzat duminica de postul britanic de televiziune ITV.

In iunie 2017, Donald Trump a anuntat ca Statele Unite se retrag din Acordul de la Paris, considerandu-l un "acord prost" pentru economia americana, decizie dezaprobata la nivel global.

Desi ramane ferm in criticile sale la adresa cordului semnat de predecesorul sau Barack Obama, Donald Trump s-a aratat dispus sa semneze un acord revizuit.

"Acordul de la Paris ar fi pentru noi un dezastru", a afirmat liderul de la Casa Alba.

"Daca fac un acord bun, exista intotdeauna o sansa ca sa ne intoarcem", a adaugat el, descriind acordul ca "ingrozitor" si "inechitabil" pentru Statele Unite.

Acest tratat istoric a fost semnat de 197 de natiuni in 2015 dupa intense negocieri la Paris unde toate tarile si-au luat angajamente voluntare de a-si reduce emisiile de carbon.

"Daca cineva spune 'reveniti in Acordul de la Paris', va trebui sa fie complet diferit, pentru ca avem un acord ingrozitor", a declarat Donald Trump in cursul interviului.

"As putea sa ma intorc? Da, m-as intoarce. As vrea asta", a mai spus presedintele american.

Donald Trump, care a lasat deja intredeschisa usa pentru o revenire in Acordul de la Paris in cazul unor renegocieri asupra carora a ramas, totusi, evaziv, a declarat la inceputul lui ianuarie ca Statele Unite ar putea "teoretic sa revina" in acord.

E oficial: Trump retrage Statele Unite din Acordul de la ParisVal de critici la nivel international dupa ce Trump a anuntat ca SUA se retrag din Acordul de la ParisBBC: Care sunt primele efecte ale retragerii SUA din Acordul de la ParisCe spun bogatii planetei despre decizia lui Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris ...citeste mai departe despre "Trump ar fi dispus sa semneze Acordul de la Paris, dar pune conditii" pe Ziare.com

#Donald Trump Acord Paris , #Stiri International