Trump anunta un "foarte bun acord" comercial cu Mexicul si negocieri in curand cu Canada

Luni, 27 August 2018, ora 20:16
904 citiri
Trump anunta un "foarte bun acord" comercial cu Mexicul si negocieri in curand cu Canada
Foto: Twitter / @realDonaldTrump

Presedintele american Donald Trump a anuntat - personal - luni, un acord intre Mexic si Statele Unite, dupa doua luni de negocieri in vederea revizuirii Acordului de liber-schimb nord-american (NAFTA) si a anuntat totodata negocieri cu Canada "in curand", relateaza AFP.

"Este o mare zi pentru comert", a lansat presedintele in Biroul Oval. "Este cu adevarat un acord foarte bun pentru ambele noastre tari", a adaugat el.

Presedintele american a anuntat totodata ca negocieri cu Canada vor "incepe in curand" si ca il va suna curand pe premierul canadian Justin Trudeau.

pic.twitter.com/Bbr8zqkvsj- The White House (@WhiteHouse) August 27, 2018

Canada - si ea semnatara acordului din 1994 - nu a participat la aceasta faza a negocierilor, afirmand ca se va aseza la masa negocierilor odata solutionate diferendele intre Statele Unite si Mexic.

Trump, care a denuntat inca de cand s-a instalat la Casa Alba acest acord comercial, pe care il considera "dezastruos" pentru Statele Unite, nu a exclus un acord separat cu Ottawa.

"Am putea sa avem un acord separat sau am putea sa-l punem in acest acord" cu Mexicul, a subliniat Trump.

Locatarul Casei Albe a mai precizat ca nu vrea sa pastreze numele NAFTA.

"Imi place sa numesc acest acord Acordul Comercial Statele Unite/Mexic, il gasesc un nume elegant, cred ca NAFTA are conotatii foarte negative pentru Statele Unite", a declarat el. ...citeste mai departe despre "Trump anunta un "foarte bun acord" comercial cu Mexicul si negocieri in curand cu Canada" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump acord Mexic, #Trump negocieri Canada , #Stiri International