Trump ameninta, Kim Jong-Un anunta ca va dezvolta in continuare arme nucleare

Duminica, 08 Octombrie 2017, ora 12:51
723 citiri

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a promis populatiei ca va continua politica de dezvoltare a economiei in paralel cu cea de dezvoltare a armelor nucleare.

De asemenea, el a acuzat Statele Unite ca incearca sa "inabuse complet suveranitatea, dreptul la existenta si la dezvoltare" ale tarii sale, prin sanctiuni din partea ONU si prin "mobilizarea fortelor vasale".

"Armele nucleare ale Republicii Populare Democrate Coreene reprezinta o realizare valoroasa obtinuta prin lupta poporului in apararea propriului destin si a suveranitatii tarii de amenintarile nucleare repetate ale imperialistilor din SUA", a declarat Kim Jong-Un, citat de presa de la Phenian, care a promis ca va sustine dezvoltarea economica in paralel cu cea a armaelor nucleare.

El s-a adresat sambata plenului Comitetului Central (C.C.) al Partidului Muncitorilor din Coreea, intrunit pentru prima data din mai 2016. Cu aceasta ocazie, au fost anuntate si schimbari in conducerea partidului.

Sora mai mica a presedintelui, Kim Yo-Jong, a fost aleasa membru supleant in Biroul Politic al C.C. Unul din vicepresedintii partidului, Choe Ryong-Hae, cunoscut ca apropiat al liderului de la Phenian, a fost cooptat in Comisia Militara Centrala, iar ministrul de externe Ri Yong-Ho a fost ales in Biroul Politic, a transmis KCNA, agentia oficiala de presa a acestei tari.

Tot in acest weekend, presedintele american Donald Trump a spus ca negocierile nu reprezinta o solutie pentru a rezolva problema nord-coreeana. In acest caz, "doar un singur lucru va functiona", a spus seful de la Casa Alba, fara a da mai multe detalii.

#Kim Jong Un arme nucleare , #Stiri International