Trump admite ca-i e greu sa fie presedinte. E depasit de situatie. Nu stie nici cate rachete au fost lansate in Siria

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 10:42
2829 citiri
Trump admite ca-i e greu sa fie presedinte. E depasit de situatie. Nu stie nici cate rachete au fost lansate in Siria
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele american, Donald Trump, a admis ca atributiile prezidentiale sunt "mult mai dificile" decat se astepta, explicand, la 100 de zile de la inceperea mandatului, ca sunt multe responsabilitati.

"Nu imi dadeam seama cat de ampla" este functia de presedinte. "Totul este atat de..., stiti, ordinele date sunt atat de mari. In primul rand, exista responsabilitati mari. Fiecare decizie este mult mai dificil de luat decat in mod normal", a declarat Donald Trump intr-un interviu acordat Associated Press la 100 de zile de la inceperea mandatului.

Liderul de la Casa Alba a explicat ca fiecare decizie atrage "responsabilitate umana", dar a parut ca nu stie exact cate rachete au fost lansate recent de SUA in Siria. "Spre exemplu, cand a fost cazul lansarii a 59 de rachete Tomahawk in Siria, mi-am spus in gand: 'Stii, aici este mult mai mult decat aceste 79 de rachete (sic). Este vorba de moarte, caci ar putea fi omorati oameni. Este vorba de riscurile asociate'.

Aici, in activitatile politice, totul implica sufletul, in timp ce in afaceri cele mai multe lucruri nu implica sufletul. (...) Este vorba de riscuri, deoarece daca o racheta se abate de la traiectorie si ajunge intr-un oras sau intr-o zona rezidentiala, poate cadea in mijlocul unui oras sau al unui sat", a explicat Donald Trump.

Donald Trump a ordonat pe 7 aprilie lansarea a 59 de rachate Tomahawk spre baza aeriana Shayrat din Siria, dupa un atac chimic soldat cu aproape 90 de morti atribuit, fara o ancheta independenta, Administratiei Bashar al-Assad, care a negat orice implicare.

Intr-un interviu acordat postului Fox Business imediat dupa operatiune, Trump s-a laudat ca a ordonat atacul in timp ce manca tort cu presedintele Chinei, Xi Jinping.

In acel interviu, Donald Trump a afirmat ca a ordonat lansarea a "59 de rachete spre... Irak". Trump a fost corectat de jurnalista Maria Bartiromo, care a indicat "Siria". Liderul de la Casa Alba s-a corectat imediat.

In interviul acordat agentiei Associated Press, presedintele SUA a explicat ca activitatea sa nu trebuie evaluata la 100 de zile de la inceperea mandatului. "Este o limita artificiala. Nu este prea semnificativa", a subliniat Trump, notand ca mandatul sau de presedinte este "foarte diferit".

Intrebat despre planul activitatilor din primele 100 de zile de mandat, evocat frecvent de el in campania electorala, Trump a explicat: "Cineva pur si simplu a introdus ideea planului de 100 de zile". ...citeste mai departe despre "Trump admite ca-i e greu sa fie presedinte. E depasit de situatie. Nu stie nici cate rachete au fost lansate in Siria" pe Ziare.com

#Trump numar rachete Siria, #Trump bilant 100 zile, #Trump responsabilitati presedinte, #numar rachete lansate baza aeriana Siria , #Stiri International