Trump a semnat ordinul de construire a unui zid la granita dintre SUA si Mexic. Proiectul incepe cu bani americani, iar mexicanii platesc la final

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 22:24
694 citiri
Trump a semnat ordinul de construire a unui zid la granita dintre SUA si Mexic. Proiectul incepe cu bani americani, iar mexicanii platesc la final
Foto: Facebook / Donald Trump

Presedintele american Donald Trump a semnat miercuri directivele pentru constructia zidului de circa 3.200 de km lungime ce va fi ridicat la granita Statelor Unite cu Mexicul.

De asemenea, Donald Trump a semnat si ordinul prin care taie finantarea federala pentru municipalitatile si statele ingaduitoare cu imigrantii, cum ar fi San Francisco.

El a declarat miercuri seara, intr-un interviu exclusiv pentru televiziunea ABC, ca ridicarea zidului promis din campania electorala va incepe in urmatoarele luni.

De asemenea, presedintele SUA a precizat ca operatiunile de proiectare au inceput deja si a sustinut ca finantarea zidului va fi suportata de Ciudad de Mexico, transmite Reuters.

Trump a precizat ca ridicarea zidului va incepe din banii contribuabililor americani, dar in final liderii mexicani vor plati pentru zidul destinat sa puna capat imigratiei de la granita sudica a Statelor Unite.

Totodata, negocierile pentru rambursare vor incepe cat de curand posibil intre Washington si Ciudad de Mexico, a sustinut el.

Insistenta miliardarului republican ca liderii mexicani sa plateasca construirea zidului a fost una dintre cele mai populare promisiuni pe care le-a facut in campanie. Insa, Mexicul a anuntat in mai multe randuri ca nu va plati nimic, iar liderul american nu a precizat niciodata cum va garanta aceste plati.

Presedintele Donald Trump urmeaza sa se intalneasca saptamana viitoare, la Casa Alba, cu presedintele mexican Enrique Pena Nieto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump zid granita Mexic , #Stiri International