Trump a contestat suspendarea celui de-al doilea ordin anti-imigratie

Sambata, 18 Martie 2017, ora 11:35
691 citiri
Trump a contestat suspendarea celui de-al doilea ordin anti-imigratie
Foto: Facebook Donald Trump

Administratia Donald Trump a anuntat, vineri, ca a facut apel la suspendarea, de catre un judecator federal din statul Maryland, a celei de-a doua versiuni a decretului anti-imigratie care interzice temporar intrarea in SUA a refugiatilor si a cetatenilor din sase state cu populatie majoritar musulmana, transmite sambata AFP.

Apelul a fost depus la un tribunal federal din Greenbelt, in Maryland (est). Dosarul va fi acum analizat de Curtea de Apel federala din Richmond (Virginia).

Judecatorul Theodore Chuang a suspendat temporar decretul joi dimineata, vizand masura care interzice eliberarea de vize pentru cetatenii din sase tari musulmane. El a afirmat ca acest nou decret reprezinta "concretizarea, planificata de mult timp, a interdictiei de intrare (in SUA) a musulmanilor".

Un alt judecator federal din Hawaii a suspendat la randul sau, miercuri, aplicarea decretului semnat de Donald Trump la 6 martie si care urma sa intre in vigoare joi. Magistratul Derrick Watson a apreciat in hotararea sa ca suspendarea temporara a decretului evita un "prejudiciu ireparabil".

In cursul unei reuniuni publice la Nashville (sud), presedintele american a denuntat decizia "eronata" a unei justitii care, in opinia sa, comite astfel "un abuz de putere fara precedent". El a promis ca va merge pana la Curtea Suprema.

Textul controversat prevedea inchiderea temporara a frontierelor americane pentru refugiatii din lumea intreaga si suspendarea acordarii de vize pe timp de 90 de zile pentru cetatenii din Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen.

Ordinul, care nu mai cuprinde Irakul si ii excepteaza pe posesorii de vize si "green cards", este versiunea atenuata a celui din 27 ianuarie.

Inca un esec pentru Trump. Noul ordin anti-imigratie a fost blocat de un judecator si nu poate intra azi in vigoare ...citeste mai departe despre "Trump a contestat suspendarea celui de-al doilea ordin anti-imigratie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump apel ordin anti imigratie, #Donald Trump imigratie , #Stiri International