Trump a cerut publicarea saptamanala a unui raport al infractiunilor comise de imigranti

Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 15:51
5939 citiri
Trump a cerut publicarea saptamanala a unui raport al infractiunilor comise de imigranti
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele Donald Trump a ordonat administratiei sale sa publice saptamanal o lista cu infractiunile comise de imigranti.

Aceasta solicitare este inclusa intr-un ordin executiv cu privire la imigratie, iar Departamentul pentru Securitate Interna are obligatia de a raporta saptamanal infractiunile comise de imigrantii din SUA, scrie The Independent.

De asemenea, lista va include detalii despre asa-numitele "metropole sanctuare", unde autoritatile locale refuza sa colaboreze pentru a-i preda pe imigranti agentilor federali responsabili cu deportarile.

Un ordin executiv al presedintelui american Donald Trump catre secretarul pentru securitate interna ar putea duce la taierea unor fonduri de ordinul miliardelor de dolari pentru aceste orase.

"Pentru a informa mai bine publicul cu privire la amenintarile la adresa securitatii din jurisdictiile sanctuare (...), secretarul va publica saptamanal o lista comprehensiva cu infractiunile comise de imigranti si cu jurisdictiile sanctuare care au esuat sau au ignorat necesitatea arestarii acestor imigranti", se arata in ordinul executiv semnat de Donald Trump.

Casa Alba nu a dat detalii suplimentare legat de natura infractiunilor comise de imigranti care vor fi incluse in respectiva lista. Astfel, exista riscul ca un imigrant sa apara pe respectiva lista pentru comiterea unei infractiuni minore chiar si daca locuieste legal in SUA.

Decizia de a publica o lista cu infractiunile pe care le-au comis imigrantii aminteste de sectiunea dedicata crimelor comise de afroamerocani de pe site-ul publicatiei Breitbart News, condusa pana recent de Steve Bannon. Acesta din urma a fost numit in functia de strateg sef al presedintelui Donald Trump.

In timp ce semna ordinul executiv, presedintele republican a citit o lista cu numele cetatenilor americani ucisi de imigranti ilegali.

Donald Trump a promis in timpul campaniei prezidentiale ca va deporta milioane de imigranti ilegali care traiesc in SUA. Un studiu realizat inainte ca Trump sa fie ales presedinte arata ca planul acestuia de a deporta toti imigrantii ilegali din SUA ar putea reduce PIB-ul american cu circa 2%. ...citeste mai departe despre "Trump a cerut publicarea saptamanala a unui raport al infractiunilor comise de imigranti" pe Ziare.com

#Trump lista saptamanala infractiuni imigranti, #raport saptamanal imigranti SUA, #Trump politica anti imigranti, #Trump masuri imigranti , #Stiri International