Trump a cedat presiunilor publice: a venit din vacanta ca sa condamne explicit rasismul

Luni, 14 August 2017, ora 21:49
890 citiri
Trump a cedat presiunilor publice: a venit din vacanta ca sa condamne explicit rasismul
Foto: Facebook Donald Trump

Presedintele american Donald Trump a condamnat luni rasismul si pe cei care au manifestat la sfarsitul saptamanii trecute in orasul Charlottesville din statul Virginia pentru suprematia rasei albe, transmit agentiile internationale de presa.

"Rasismul este rau si cei care provoaca violenta in numele sau sunt criminali si banditi, inclusiv KKK (Ku Klux Klan - n. red.), neonazistii, sustinatorii suprematiei de rasa si alte grupuri care propaga ura, care resping tot ce ne este drag noua, ca americani", a declarat presedintele la Casa Alba.

Reuters si DPA observa ca reactia lui Trump a venit dupa presiuni atat din partea opozitiei democrate, cat si a republicanilor din SUA. Anterior, el condamnase doar violenta "din mai multe parti", fara a se referi explicit la rasisti si extremisti.

Autoritatile din Charlottesville au declarat sambata starea de urgenta locala dupa izbucnirea unor ciocniri intre nationalisti albi si manifestanti antirasisti la un miting privind inlaturarea unui monument in generalului confederat Robert E. Lee. In urma violentelor cel putin doua persoane au fost ranite, iar o femeie a fost ucisa cand o masina a intrat intentionat, potrivit martorilor - in contramanifestanti.

Violente in Virginia: Numarul mortilor a crescut la 3. Trump condamna vinovatii, dar cu jumatate de gura ...citeste mai departe despre "Trump a cedat presiunilor publice: a venit din vacanta ca sa condamne explicit rasismul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump condamnat explicit rasism, #manifestari violente Charlottesville Virginia , #Stiri International