Trump a anuntat cui va dona salariul sau din primul trimestru - opozantii il critica

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 09:12
640 citiri

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anuntat luni seara ca salariul sau din primul trimestru se va indrepta spre Serviciul Parcurilor Nationale.

Este vorba de un cec in valoare de 78.333 dolari, care a fost deja inmanat secretarului de Interne de catre purtatorul de cuvant de la Casa Alba, scrie BBC.

Miliardarul american a precizat anterior ca-si va dona intregul salariu prezidential pana la finele anului, dar opozantii l-au criticat pentru ca cei 78.333 de dolari se indreapta spre o agentie vizata de taieri masive de finantare potrivit planului bugetar propus de administratia Trump.

Bugetul republican propune o taiere de 12%, adica aproximativ 1,5 miliarde de dolari, din finantarea departamentului de Interne, care gestioneaza Serviciul Parcurilor Nationale.

Secretarul de Interne s-a aratat incantat de donatia facuta de presedintele Trump.

De asemenea, presedintele american a intrat intr-o disputa cu Serviciul Parcurilor Nationale chiar la o zi dupa investirea sa la Casa Alba, atunci cand l-a obligat pe directorul agentiei sa publice imagini mai favorabile cu multimea de la Capitoliu.

La mijlocul lunii martie, Donald Trump a fost criticat ca nu isi respecta promisiunea din campania electorala, cand a spus ca nu va incasa niciun dolar pentru jobul de presedinte.

I s-au cerut dovezi sa arate ca asa procedeaza, insa presedintele a refuzat initial sa le aduca.

Ulterior, in timpul unei conferinte, Trump a transmis prin purtatorul sau de cuvant ca, intr-adevar, isi va dona salariul anual, de 400.000 de dolari, la sfarsitul lui 2017. In mod neasteptat, presedintele a transmis ca va lasa presa sa aleaga unde vor merge acesti bani. ...citeste mai departe despre "Trump a anuntat cui va dona salariul sau din primul trimestru - opozantii il critica" pe Ziare.com

#Donald Trump salariu donat , #Stiri International