Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transferurile personale de bani către Afganistan, permise de Trezoreria SUA

Transferurile personale de bani către Afganistan, permise de Trezoreria SUA

Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a informat instituţiile financiare că pot procesa remiteri personale de bani către Afganistan, a declarat joi un purtător de cuvânt al instituţiei, transmite Reuters.

Informaţia ar putea oferi o oarecare uşurare economiei afgane, care este pe cale să se prăbuşească după demersurile Statelor Unite şi ale altor ţări de a opri ajutoarele externe şi de a blocaaproximativ active afgane în valoare de 9 miliarde de dolari, după preluarea puterii de către talibani, pe 15 august.

Mulţi afgani se bazează în mare măsură pe plăţile de la lucrătorii migranţi din străinătate. Remiterile s-au ridicat în 2020 la la 789 milioane de dolari americani, sau puţin peste 4% din produsul intern brut al ţării, potrivit datelor Băncii Mondiale.

Western Union a suspendat serviciile după preluarea talibanilor

Western Union, cea mai mare firmă de transfer de bani din lume, şi Moneygram au suspendat ambele servicii după preluarea talibanilor, închizând o sursă majoră de fonduri pe care se bazează multe familii pentru a-şi plăti mâncarea.

Western Union a declarat joi pentru Reuters că reia serviciile de transfer de bani în Afganistan, declarând că decizia este în concordanţă cu decizia SUA de a permite continuarea activităţilor umanitare, după preluarea conducerii de către talibani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 199 ori