Atac de Ziua Frantei la Nisa LIVE: 84 de morti, inclusiv copii. Doi romani au fost raniti

Vineri, 15 Iulie 2016, ora 11:07
760 citiri
Atac de Ziua Frantei la Nisa LIVE: 84 de morti, inclusiv copii. Doi romani au fost raniti
Foto: captura video EuroNews

84 de oameni, intre care mai multi copii, au murit si zeci au fost raniti joi seara, la Nisa, intr-un atac care a cutremurat intreaga Franta chiar de Ziua Nationala. MAE de la Bucuresti a confirmat ca printre raniti se afla si doi romani.

Soferul unui camion a intrat intentionat cu viteza intr-o multime de oameni care venisera sa vada focul de artificii, tragand la intamplare in cei care reuseau sa scape de sub rotile vehiculului. In camion au fost gasite numeroase arme de foc si grenade. Insa surse apropiate anchetei au declarat ca acestea erau nefunctionale.

Autoritatile din Franta trateaza incidentul ca pe un atac terorist, oamenii fiind rugati sa stea in case. Jihadistii sarbatoresc atacul pe retelele de socializare, insa momentan nicio grupare terorista nu l-a revendicat.

Autorul atacului se pare ca ar fi un tunisian de 31 de ani, fara legaturi cunoscute cu grupari teroriste. Acesta a fost ucis de politisti.

La Paris a fost infiintata de urgenta o celula de criza la ...citeste mai departe despre "Atac de Ziua Frantei la Nisa LIVE: 84 de morti, inclusiv copii. Doi romani au fost raniti" pe Ziare.com

#atac Nisa Ziua Frantei , #Stiri International