Tragedia refugiatilor: Cei care nu-si plateau calatoria peste mare, ucisi pentru organe

Marti, 05 Iulie 2016, ora 11:10
726 citiri
Tragedia refugiatilor: Cei care nu-si plateau calatoria peste mare, ucisi pentru organe
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Refugiatii nu doar ca isi risca vietile traversand marea intre Africa si Europa, dar nu sunt in siguranta nici cand ajung la destinatie.

Unii dintre cei care nu aveau bani sa ii plateasca pe traficanti au fost ucisi pentru organe. O spune un fost traficant de carne vie, Nuredein Wehabrebi Atta, care fost condamnat la cinci ani de inchisoare in Italia pentru implicarea sa in transportul refugiatilor, scrie The Independent, care citeaza publicatia italiana Repubblica.

El le-a povestit politistilor italieni ca imigrantii care nu plateau pentru calatoria peste Mediterana erau vanduti traficantilor de organe. "Erau vanduti cu 15.000 de euro unor grupuri, in special de egipteni, care se ocupau cu prelevarea de organe", a spus Atta.

Marturiile lui au ajutat la destructurarea unei retele transnationale implicate in traficul de migranti, iar Politia italiana a confirmat ca a retinut 38 de suspecti - 25 de cetateni din ...citeste mai departe despre "Tragedia refugiatilor: Cei care nu-si plateau calatoria peste mare, ucisi pentru organe" pe Ziare.com

#refugiati vanduti organe, #refugiati ucisi organe , #Stiri International