Topul tarilor care dau cei mai multi bani la armata: Rusia a fost depasita de cine nu te-ai astepta

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 08:35
1268 citiri
Topul tarilor care dau cei mai multi bani la armata: Rusia a fost depasita de cine nu te-ai astepta
Foto: Arhiva Ziare.com

Cheltuielile militare pe plan mondial au crescut in 2015 dupa patru ani de recul, cauza constituind-o inmultirea tensiunilor in lume, a indicat marti Institutul International de Cercetare a Pacii din Stockholm (SIPRI).

Astfel, pe intregul an, cheltuielile militare s-au ridicat la 1.676 miliarde de dolari, crescand cu 1% fata de anul trecut, relateaza AFP si Reuters.

In afara de aceasta crestere globala, sustinuta in principal in Europa de Est, Asia si Orientul Mijlociu, SIPRI constata ca diminuarea cheltuielilor militare in Occident s-a incetinit.

Cine ar castiga daca America, Rusia si China ar porni acum la razboi

SUA raman pe departe tara care cheltuieste cel mai mult in domeniu. Bugetul lor militar, de 596 miliarde de dolari, s-a repliat cu 2,4% in raport cu anul precedent, adica cu mai putin decat in anii precedenti.

Sam Perlo-Freeman, cercetator al SIPRI, a explicat aceste cheltuieli suplimentare pentru inarmare prin razboiul impotriva gruparii jihadiste Statul ...citeste mai departe despre "Topul tarilor care dau cei mai multi bani la armata: Rusia a fost depasita de cine nu te-ai astepta" pe Ziare.com

#cheltuieli militare SUA, #cheltuieli militare mondiale , #Stiri International