Topul publicatiilor americane care risca sa se inchida din cauza crizei

Marti, 10 Martie 2009, ora 15:40
1289 citiri
Topul publicatiilor americane care risca sa se inchida din cauza crizei

In ultimele saptamani, piata media din SUA a inregistrat un declin semnificativ ziare importante aflandu-se in pericolul de a-si declara falimentul.

Journal Register si The Rocky Mountain News s-au inchis deja, in timp ce Seattle Post-Intelligencer e pe cale sa faca acelasi lucru sau sa ramana doar in varianta online, informeaza Time.

Aceeasi soarta o va avea si San Francisco Chronicle daca nu va face restructurari masive, zvonurile de pe piata prezicand o reducere la jumatate a staffului editorial.

Analistii pietei din Statele Unite au realizat un top 10 al principalelor cotidiane fie se vor inchide fie vor ramane la nivel de publicare online.

Astfel, pe primul loc al clasamentului ziarelor in pericol se afla The Philadelphia Daily News, urmata de The Minneapolis Star Tribune.

In pericol se afla si The Miami Herald, care un tiraj zilnic de 220.000 de exemplare. Compania detinatoare a titlului, McClatchy, a scos la vanzare publicatia inca din decembrie, dar nu a fost multumita de ofertele primite.

In clasament mai apar si alte nume cunoscute cum ar fi The Detroit News sau The Boston Globe, ziar care, potrivit informatiilor de pe piata, inregistreaza pierderi de un milion de dolari pe saptamana.

De asemenea risca sa dispara de pe piata din cauza crizei economice si The Chicago Sun-Times, unul dintre cele doua cotidiene din Chicago, care nu are nicio sansa in fata mult mai apreciatului Chicago Tribune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#publicatii americane, #ziare, #faliment, #tiraj , #Stiri International