Tony Blair confirma ca incearca sa anuleze Brexit-ul: Britanicii merita un al doilea referendum

Luni, 04 Decembrie 2017, ora 10:27
1071 citiri
Tony Blair confirma ca incearca sa anuleze Brexit-ul: Britanicii merita un al doilea referendum
Foto: Facebook/ Tony Blair Institute for Global Change

Fostul premier britanic Tony Blair sustine ca promisiunile facute de tabara "Leave" in campania pro Brexit sunt neadevarate, asa ca britanicii merita un al doilea referendum.

Intr-un interviu acordat unui post de radio, citat de The Guardian, fostul premier a spus ca promisiunea conform careia "350 milioane de lire pe saptamana vor ajunge la NHS (Serviciul National de Sanatate in Marea Britanie - n.red.) " este neadevarata, deci este "foarte clar" ca nu va fi onorata.

"Cand faptele se schimba, cred ca oamenii au dreptul sa se razgandeasca", sustine Blair, care s-a opus de la inceput Brexit-ului.

Fostul sef al Partidului Laburist a respins ideea ca el sfideaza "vointa poporului".

"Vointa poporului nu este ceva imuabil. Oamenii isi pot schimba parerea in cazul in care circumstantele se schimba", a sustinut el.

Blair evoca drept problema principala fondurile NHS, situatie care ar putea face ca oamenii sa isi schimbe votul, daca ar avea ocazia sa voteze din nou.

"Multe persoane au votat Brexit-ul, plecand de la premiza ca, daca iesim din Europa, toti acesti bani se intorc la noi si ii putem cheltui pe serviciul de sanatate. Asta a fost o promisiune clara facuta de cei care au fost pro Brexit", a precizat fostul premier britanic.

"Acum, sunt foarte clare urmatoarele aspecte: unu, nu exista niciun ban in plus pentru serviciul de sanatate datorita Brexit, si doi, vom ajunge sa platim din ce in ce mai putini bani pentru serviciul de sanatate, nu mai mult, deoarece cresterea stagneaza si avem o datorie mare fata de Uniunea Europeana", a mai spus Blair.

Fostul premier a facut referire la sloganul taberei Leave, potrivit caruia Marea Britanie ar fi trimis 350 milioane de lire pe saptamana catre Uniunea Europeana, bani ce ar fi putut fi cheltuiti in schimb pentru Serviciul National de Sanatate.

Citeste si 1 din 2 britanici vrea inca un vot privind Brexit-ul

A.D. ...citeste mai departe despre "Tony Blair confirma ca incearca sa anuleze Brexit-ul: Britanicii merita un al doilea referendum" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tony Blair Brexit declaratii, #Brexit Marea Britanie, #Brexit iesire Marea Britanie UE , #Stiri International