Biden intentioneaza sa il numeasca director CIA pe Tom Donilon, fostul consilier in securitate nationala al lui Obama

Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 12:55
671 citiri
Biden intentioneaza sa il numeasca director CIA pe Tom Donilon, fostul consilier in securitate nationala al lui Obama
Tom Donilon FOTO Twitter

Presedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, intentioneaza sa-l nominalizeze pe Tom Donilon, un diplomat cu experienta si un fost consilier in probleme de securitate nationala al fostului presedinte democrat Barack Obama, in postul de director al Agentiei Centrale de Informatii (CIA), potrivit unei surse la curent cu dosarul, care confirma o informatie dezvaluita de site-ul de stiri Politico, relateaza Reuters.

Acest post ar putea sa fie unul dintre cele mai sensibile de ocupat in administratia Biden, dupa patru ani in care republicanul Doald Trump a sfidat CIA, pe care o acuza ca se afla in centrul unui complot menit sa dauneze presedintiei sale.

Joe Biden, care urmeaza sa fie investit la 20 ianuarie, studiaza de asemenea posibilitatea de a-l nominaliza director CIA pe Michael Morell, un fost adjunct al directorului agentiei in doua randuri in timpul lui Obama.

Vicepresedinte al lui Barack Obama timp de opt ani, Joe Biden a colaborat strans atat cu Tom Donilon, cat si cu Michael Morell.

El a nominalizat deja fosti membri ai administratiei Obama in posturi importante in domeniul securitatii nationale.

Viitorul sau Guvern incepe sa capete contur, iar tranzitia se accelereaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tom Donilon, #Obama, #Joe Biden, #CIA, #securitate nationala , #Stiri International