Tillerson incearca sa calmeze spiritele: SUA nu au stabilit statutul definitiv al orasului Ierusalim

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 21:15
889 citiri

Statele Unite nu au determinat statutul final al orasului Ierusalim, a transmis secretarul de Stat american, Rex Tillerson, incercand sa atenueze criticile internationale generate de hotararea presedintelui Donald Trump.

"Statutul Ierusalimului nu este final. In privinta Ierusalimului, presedintele nu a anuntat statutul final", a declarat, vineri, Rex Tillerson.

Seful diplomatiei americane a explicat ca mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim "probabil nu se va produce in 2018", explicand ca tranzitia ar putea dura cativa ani, din ratiuni de securitate si din alte motive.

La randul sau, Nikki Haley, ambasadorul american la Natiunile Unite, a declarat in cursul reuniunii Consiliului de Securitate ONU ca Statele Unite nu au luat nicio decizie privind frontierele din Ierusalim si mentin angajamentul in favoarea procesului de pace israelo-palestinian.

Organizatia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) a suspendat orice discutii cu Statele Unite ale Americii in procesul de pace palestiniano-israelian pana cand Washingtonul nu va anula decizia presedintelui american, Donald Trump, de recunoastere a Ierusalimului drept capitala a Israelului.

Zeev Elkin, un membru al Guvernului Benjamin Netanyahu, a acuzat, vineri, ca presedintele SUA, Donald Trump, nu a oferit asigurari ca Ierusalimul nu va fi impartit, observand ca exista riscul ca o parte a orasului sa treaca sub control palestinian in urma negocierilor. Ministrul israelian pentru Afacerile Ierusalimului a subliniat ca Israelul nu va accepta niciun fel de divizare a orasului.

Consecintele deciziei lui Trump privind Ierusalimul. Palestinienii din Fasia Gaza au lansat o racheta spre IsraelTrump a lasat sa se inteleaga ca Ierusalimul ar putea fi impartit. Ministru: Israelul nu va acceptaMerkel nu sustine decizia lui Trump de recunoastere a Ierusalimului drept capitala a IsraeluluiErdogan: Decizia lui Trump privind Ierusalimul pune lumea intr-un cerc de focAl-Qaida condamna decizia lui Trump privind Ierusalimul si cere intensificarea atacurilor ...citeste mai departe despre "Tillerson incearca sa calmeze spiritele: SUA nu au stabilit statutul definitiv al orasului Ierusalim" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#America Ierusalim capitala Israel, #America Ierusalim Rex Tillerson , #Stiri International