Theresa May sustine ca acordul privind Brexit este aproape gata

Marti, 23 Octombrie 2018, ora 09:34
942 citiri
Theresa May sustine ca acordul privind Brexit este aproape gata
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Marii Britanii, Theresa May, le-a spus, luni, parlamentarilor britanici ca Londra si UE au convenit asupra a 95% din termenii acordului de Brexit, insa chestiunea frontierei irlandeze ramane un "considerabil punct de disensiune".

Theresa May a declarat ca este pregatita sa "exploreze orice optiune posibila" pentru a depasi impasul inregistrat in discutiile privind Brexit, informeaza BBC News online.

Premierul a explicat ca in ultimele zile s-a ajuns la intelegeri privind viitorul statut al Gibraltarului si a bazelor aeriene britanice din Cipru.

"Cu acestea, 95% din acordul de iesire si protocoalele sale sunt acum solutionate", a afirmat May.

Premierul a mai afirmat ca protejarea integritatii Marii Britanii este atat de importanta incat are datoria sa exploreze "orice solutie posibila" pentru a mentine deschisa frontiera irlandeza, cat si sa se asigure ca nu vor exista bariere intre Irlanda de Nord si restul Regatului Unit.

Sute de mii de britanici au protestat la Londra fata de Brexit: "Intrebati-ne din nou!" (Video)Marea Britanie se va destrama dupa Brexit: Scotia nu vede alta solutie decat sa-si declare independentaGermania si Marea Britanie au semnat un acord de cooperare militara: Londra va apara Europa si dupa Brexit ...citeste mai departe despre "Theresa May sustine ca acordul privind Brexit este aproape gata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord Brexit UK UE, #Theresa May acord Brexit , #Stiri International