Theresa May spune ca ar apasa butonul nuclear fara probleme daca Marea Britanie ar fi atacata

Marti, 19 Iulie 2016, ora 10:36
719 citiri
Theresa May spune ca ar apasa butonul nuclear fara probleme daca Marea Britanie ar fi atacata
Foto: Facebook/ Theresa May

Noul premier britanic Theresa May a declarat luni ca ar autoriza un atac nuclear daca Marea Britanie ar fi atacata, in cadrul unei pledoarii in Parlament pentru innoirea programului nuclear al tarii.

May a pledat, in Camera Comunelor, pentru innoirea programului nuclear al Marii Britanii, Trident, ce consta intr-un sistem operational de patru submarine de pe care pot fi lansate rachete nucleare. Acestea ar trebui inlocuite, ceea ce a fost supus luni votului parlamentarilor.

George Kerevan, un parlamentar din partea Partidului National Scotian, care se opune innoirii programului nuclear, a intrebat direct: "Sa trecem la subiect. Este ea (May, n.r.) personal pregatita sa autorizeze un atac nuclear care poate ucide 100.000 de barbati, femei si copii nevinovati?", relateaza Sky News.

May a raspuns "Da", argumentand ca insusi scopul programului nuclear de descurajare este ca inamicii sa stie ca tara care il are este si gata sa il foloseasca.

"Trebuie ca orice potentiali agresori ...citeste mai departe despre "Theresa May spune ca ar apasa butonul nuclear fara probleme daca Marea Britanie ar fi atacata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Theresa May atac nuclear , #Stiri International