Theresa May prezinta luni un nou plan pentru Brexit. Premierul britanic, ingrijorat de "comploturile parlamentare"

Luni, 21 Ianuarie 2019, ora 08:17
1004 citiri
Theresa May prezinta luni un nou plan pentru Brexit. Premierul britanic, ingrijorat de "comploturile parlamentare"
Foto: Arhiva Facebook/Theresa May

Cabinetul premierului britanic, Theresa May, a apreciat duminica "extrem de ingrijoratoare" presupusele comploturi puse la cale de parlamentari cu scopul de a-i retrage conducerea Brexit-ului in saptamana care urmeaza.

Presa a informat ca unii deputati intentioneaza sa depuna amendamente legate de functionarea Camerei Comunelor pentru a impiedica planurile premierului Theresa May in ce priveste iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, transmite AFP.

"Poporul britanic a votat pentru a parasi Uniunea Europeana si este primordial ca alesii politici sa respecte acest verdict", a spus o purtatoare de cuvant a Downing Street.

"Orice tentativa vizand sa retraga puterea Guvernului de a indeplini conditiile legale pentru o iesire ordonata in acest moment istoric este extrem de ingrijoratoare", a adaugat ea.

"Deputatii care doresc sa respecte Brexit-ul trebuie sa voteze pentru el, altfel exista riscul ca Parlamentul sa impiedice Brexit-ul", prevazut pentru 29 martie, a precizat purtatoarea de cuvant a prim-ministrului britanic.

Theresa May este asteptata sa detalieze luni, in fata deputatilor, un nou plan pentru Brexit dupa respingerea masiva, pe 15 ianuarie, de catre deputati a acordului pe care l-a incheiat cu Bruxelles-ul la sfarsitul lui 2018.

Sefa Cabinetului de la Londra s-a angajat in negocieri cu Opozitia pentru a incerca sa ajunga la un consens asupra unui nou acord, dar situatia se afla in impas.

Citeste mai departe despre "Theresa May prezinta luni un nou plan pentru Brexit. Premierul britanic, ingrijorat de "comploturile parlamentare"" pe Ziare.com.

#May plan Brexit complot parlamentar , #Stiri International