Theresa May, obligata de Parlament sa publice integral avizul privind acordul cu Uniunea Europeana pentru Brexit

Marti, 04 Decembrie 2018, ora 19:57
682 citiri

Parlamentul britanic a votat, marti, o motiune prin care obliga cabinetul condus de Theresa May sa publice integral avizul juridic referitor la acordul cu Uniunea Europeana privind Brexit-ul.

Guvernul britanic a pierdut, astfel, in Camera Comunelor un vot cheie in dosarul Brexitului, dupa ce deputatii au acuzat executivul condus de Theresa May de "ofensa" adusa parlamentului prin refuzul de a prezenta integral, potrivit agentiilor de presa straine.

Motiunea votata de parlament dispune publicarea imediata a respectivului aviz.

Guvernul britanic a publicat, luni, doar un rezumat de 43 de pagini conform caruia acordul incheiat cu Bruxelles-ul inseamna ca Regatul Unit poate fi blocat intr-o uniune vamala deplina cu UE pentru a preveni o 'frontiera dura' pe insula Irlanda daca nu este semnat un nou acord comercial.

Prin urmare, opozitia laburista a inaintat motiunea votata in final marti, a carei dezbatere a amanat inceperea sesiunilor de dezbatere a acordului in sine privind Brexitul si asupra caruia Camera Comunelor se va pronunta prin vot pe 11 decembrie. ...citeste mai departe despre "Theresa May, obligata de Parlament sa publice integral avizul privind acordul cu Uniunea Europeana pentru Brexit" pe Ziare.com

#Theresa May Brexit acord Parlament , #Stiri International