Theresa May merge inainte cu Brexitul, Macron ii spune ca inca nu e prea tarziu sa se razgandeasca (Video)

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 12:24
1148 citiri
Theresa May merge inainte cu Brexitul, Macron ii spune ca inca nu e prea tarziu sa se razgandeasca (Video)
Foto: Facebook / Presedintia Frantei

Negocierile Brexitului vor incepe asa cum s-a prevazut, saptamana viitoare, a dat asigurari marti seara, la Paris, premierul britanic Theresa May, alaturi de presedintele Emmanuel Macron, care a anuntat "un plan de actiune" comun si "foarte concret" in vederea luptei impotriva terorismului.

Acest din urma subiect a fost discutat, de altfel, pe parcursul serii de cei doi lideri, care au asistat la un meci de fotbal amical intre echipele lor nationale, precedat de un moment de reculegere in memoria victimelor atentatelor de la Londra si Manchester, informeaza AFP.

"Calendarul negocierilor Brexitului este mentinut si ele vor incepe saptamana viitoare", a declarat in gradina Palatului Elysee Theresa May, slabita de esecul in alegerile legislative de saptamana trecuta.

Macron si-a reiterat dorinta ca aceste negocieri "sa inceapa cat mai rapid posibil".

La fel ca ministrul german al Finantelor Wolfgang Schauble, Macron a subliniat ca "usa este in continuare deschisa" ca Regatul Unit sa ramana in Uniunea Europeana (UE), "atat timp cat negocierea Brexitului nu s-a incheiat".

Insa, "odata incepute, este mult mai dificil sa se revina in urma", a adaugat Macron, care a spus ca "respecta vointa poporului britanic".

May, in plina criza dupa esecul in alegeri, abordeaza aceste negocieri dintr-o pozitie fragilizata, in timp ce noul presedinte francez este pe cale sa obtina o larga majoritate absoluta duminica, in al doilea tur al alegerilor legislative.

Intrebata daca slabirea sa politica o va face sa revina asupra ipotezei unui "Brexit dur", May a raspuns ca exista "o vointa comuna in randul poporului britanic", odata ce "a votat sa paraseasca UE". "Ceea ce Guvernul va face si va face cu succes", a subliniat ea.

Acest proces va conduce la "un aranjament cu privire la Brexit, care va servi intereselor Regatului Unit si celor 27 de membri ai Uniunii Europene", a mai adaugat ea.

May a recunoscut ca-i vinovata de esecul din alegeri. Cel mai rostit cuvant a fost "scuze"Ce spune Merkel despre Brexit, dupa esecul lui May: Vrem sa negociem rapidAlegeri in Franta: Partidul lui Macron - victorie categorica, dar cea mai mica prezenta la vot din ultimele sase decenii

Radicalizare pe Internet

Evocand cooperarea antiterorista, la cateva zile dupa atentatele de la Londra si Manchester, Macron a declarat ca lucreaza "de mai multe zile" impreuna cu May "la un plan de actiune foarte concret" vizand sa "consolideze obligatiile operatorilor onl ...citeste mai departe despre "Theresa May merge inainte cu Brexitul, Macron ii spune ca inca nu e prea tarziu sa se razgandeasca (Video)" pe Ziare.com

#incep negocierile Brexit, #May Macron plan terorism , #Stiri International