Theresa May cere controlul Internetului dupa atentatul din Londra. Facebook si Google raspund

Duminica, 04 Iunie 2017, ora 18:06
1089 citiri
Theresa May cere controlul Internetului dupa atentatul din Londra. Facebook si Google raspund
Foto: Twitter/Theresa May

Premierul britanic Theresa May a cerut duminica dimineata gigantilor IT sa nu mai permita ca extremistii sa aiba spatii sigure de comunicare online. Aceasta le-a cerut marilor companii din sectorul IT masuri concrete si sa-si asume reponsabilitatile libertatilor pe care le ofera.

In scurt timp, au venit si replicile din partea unor giganti IT vizati: Facebook si Google.

"Condamnam atacurile care au avut loc in Londra sambata noapte si gandurile noastre sunt alaturi de familiile victimelor si ale celor raniti.

Functia Safety Check a Facebook a fost activata noaptea trecuta. Speram ca oamenii din zona in care au avut atacurile au gasit-o utila, astfel incat sa-si poata anunta prietenii si familia ca sunt in regula", se arata intr-o declaratie a unui reprezentant al Facebook, Simon Milner, conform BBC.

In mesaj se mai arata ca Facebook isi doreste sa ofere un serviciu prin prisma caruia oamenii sa se simta in siguranta. "Ceea ce inseamna ca nu permitem (sa posteze - n. red.) grupurilor sau oamenilor care sunt angajati in activitati teroriste sau postari ce exprima sprijinul pentru terorism. Vrem ca Facebook sa fie un mediu ostil pentru teroristi", mai arata reprezentantul retelei de socializare.

In mesaj se mai spune ca Facebook se bazeaza atat pe tehnologie, cat si pe oameni, pentru a lucra activ, cu "agresivitate", in sensul indepartarii continutului terorist de pe platforma, indata ce acesta este observat.

"Extremismul online poate fi combatut doar prin parteneriate puternice", mai transmite Facebook, care afirma ca, de-a lungul vremii, a colaborat atat cu factorii de decizie politica, cat si cu societatea civila sau alti jucatori de pe piata IT.

Si Google a reactionat dupa acuzatiile aduse de premierul britanic. Compania a transmis condoleante si a promis ca va lucra cu guvernul britanic, astfel incat teroristii "sa nu mai aiba o voce online".

Compania a mai anuntat ca deja lucreaza cu "colegi din industrie" in acest sens.

"Angajam mii de oameni si investim sute de milioane de lire sterline pentru a lupta cu abuzurile de pe platformele noastre", a mai transmis Google, conform The Guardian.

Full statement from Google following the London Bridge attack and the Prime Minister's statement. pic.twitter.com/gxOWzlD6uX- Carl Dinnen (@carldinnen) June 4, 2017

Declaratia lui May de duminica vine dupa ce Londra a fost zguduita de un nou atac, care a lasat in urma 7 morti si 48 de raniti. Acesta este al treilea atac in mai putin de ...citeste mai departe despre "Theresa May cere controlul Internetului dupa atentatul din Londra. Facebook si Google raspund" pe Ziare.com

#Theresa May giganti IT terorism, #May Facebook terorism, #replica Facebook May atentat Londra , #Stiri International