Theresa May a anuntat oficial ca va forma Guvernul, dupa ce regina si-a dat acordul. Brexitul merge inainte

Vineri, 09 Iunie 2017, ora 16:17
1188 citiri
Theresa May a anuntat oficial ca va forma Guvernul, dupa ce regina si-a dat acordul. Brexitul merge inainte
Foto: captura video Youtube

Premierul Theresa May a anuntat ca a primit mandat din partea reginei Elisabeth a II-a pentru formarea unui Guvern.

"Tocmai m-am intalnit cu Maiestatea Sa regina si acum voi forma un Guvern. Un Guvern care va putea oferi certitudine si va conduce Marea Britanie inainte in acest moment crucial pentru tara noastra. Acest Guvern va ghida tara in negocierile cruciale pentru Brexit, care vor incepe peste numai 10 zile", a spus May in fata Downing Street.

In conditiile in care securitatea a umbrit campania electorala, dupa seria de atentate care au zguduit Marea Britanie in ultimele trei luni, premierul a promis ca Guvernul sau va depune eforturi pentru a asigura securitatea tarii, prin intensificarea luptei "impotriva ideologiei extremiste si a tuturor celor care o sustin" si oferind "politiei si autoritatilor puterea de care au nevoie".

"Guvernul pe care il conduc eu va pune corectitudinea si oportunitatea in centrul a tot ceea ce facem, pentru a indeplini promisiunea pentru Brexit impreuna si, in urmatorii cinci ani, sa construim o tara in care nimeni si nicio comunitate sa ramana in urma", a spus ea.

"Tara are nevoie, mai mult ca oricand, de certitudine", a adaugat May, care a anuntat ca a format o alianta cu formatiunea unionista nord-irlandeza DUP, cu care colaboreaza de ani de zile si cu care a format o majoritate in Camera Comunelor.

"Partidele noastre se bucura de o relatie puternica pe parcursul multor ani, iar acest lucru imi da increderea sa cred ca vom putea lucra impreuna in interesul intregului Regat Unit", a afirmat ea.

"Acum sa trecem la treaba", a incheiat May.

La numararea voturilor in 649 din cele 650 de circumscriptii, conservatorii au obtinut 318 mandate - cu 12 mai putine ca in fostul Parlament - si nu mai pot obtine 326, pentru a detine controlul in Legislativ.

Laburistii au obtinut 261 de mandate, cu 29 mai multe decat aveau in Legislativul precedent.

Formatiunea scotiana SNP are 35 de mandate, cu 21 mai putine decat inainte, iar liberal-democratii au 12 mandate, cu patru mai multe.

DUP a obtinut zece mandate, cu doua mai multe decat in fosta legislatura.

Primele rezultate in Marea Britanie: May pierde majoritatea absoluta, Corbyn ii cere demisia. Ce inseamna pentru BrexitIn ciuda esecului in alegeri, premierul May nu are de gand sa demisionezeAnalistii financiari spun ca rezultatul alegerilor din Marea Britanie este cel mai prost posibilUK: Pozitia slabita a Theresei May ar putea atrage o al ...citeste mai departe despre "Theresa May a anuntat oficial ca va forma Guvernul, dupa ce regina si-a dat acordul. Brexitul merge inainte" pe Ziare.com

#Theresa May mandat nou guvern, #May nou guvern, #nou guvern Marea Britanie, #alegeri anticipate Marea Britanie , #Stiri International