The Washington Post: Politicienii italieni isi atrag electoratul cu declaratii rasiste impotriva romanilor

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 22:28
2501 citiri
The Washington Post: Politicienii italieni isi atrag electoratul cu declaratii rasiste impotriva romanilor
Foto: Ziare.com

Jurnalistii The Washington Post atrag atentia asupra unui fenomen alarmant din societatea italiana, unde politicienii extremisti promoveaza o retorica din ce in ce mai rasista si xenofoba, care-i vizeaza pe imigrantii romani din Italia.

Un exemplu in acest sens este un politician italian, care a acuzat in mod fals Romania ca-si exporta jumatate din infractori in Italia, inainte de a arunca vina pe Uniunea Europeana.

"Italia a importat 40% din infractorii romani, in vreme ce Romania importa firme si capital din Italia. Ce acord minunat este Uniunea Europeana!", a scris vicepresedintele Camerei Deputatilor, Luigi Di Maio, intr-un controversat mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

In acest moment, 1,3 milioane de cetateni romani locuiesc in orasele italiene, iar romanii reprezinta cea mai mare comunitate de imigranti din Italia.

Jurnalistii Washington Post argumenteaza ca romanii sunt atrasi de similiaritatile dintre limba romana si italiana, precum si de faptul ca nu au nevoie de acte pentru a ramane in Italia dupa aderarea la Uniunea Europeana.

Declaratia lui Di Maio s-a dovedit complet absurda, acesta manipuland o serie de statistici din 2009, care aratau ca 40% dintre fugarii cautati de autoritatile romane se ascund in Italia.

Insa, aceste acuzatii sunt in linie cu o ura raspandita in societatea italiana impotriva imigrantilor din estul Europei. Acest resentiment este din ce in ce mai legat de opozitia fata de Uniunea Europeana.

Publicatia Il Giornale l-a laudat pe vicepresedintele Camerei Deputatilor pentru ca a avut curajul sa spuna adevarul in declaratiile sale rasiste impotriva imigrantilor din Romania.

"Exista aceasta idee ca romanii sunt hoti, iar romancele sunt prostituate. Toate aceste prejudecati ma fac sa nu ma intorc in Italia ", a declarat Ana Maria Crainic, o romanca casatorita cu un italian si care locuieste la Timisoara.

Di Maio are cele mai mari sanse pentru a deveni candidat al Miscarii Cinci Stele (M5S) pentru pozitia de premier al Italiei.

Miscarea Cinci Stele conduce in sondaje, reusind sa-i depaseasca pe democratii lui Matteo Renzi.

Un reprezentant al formatiunii a declarat pentru Washington Post ca Luigi Di Maio nu exclude stabilirea unor "relatii bune cu populatia romana, in special cu cei care locuiesc in Italia".

Mihai Mircea Butcovan a sustinut ca ostilitatea impotriva romanilor este din ce in ce mai intalnita in Italia.

De asemenea, scriitorul roman a precizat ca politicienii utilizeaza di ...citeste mai departe despre "The Washington Post: Politicienii italieni isi atrag electoratul cu declaratii rasiste impotriva romanilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani Italia infractori, #retorica rasista romani italia, #politician italian romani infractori, #Luigi Di Maio romani italia , #Stiri International