"The Terminal" in varianta reala - Povestea refugiatului blocat de un an pe aeroport

Joi, 17 Martie 2016, ora 08:54
873 citiri
"The Terminal" in varianta reala - Povestea refugiatului blocat de un an pe aeroport
Foto: Twitter/Fadi Mansour

Un refugiat sirian, caruia autoritatile turce i-au refuzat intrarea pe teritoriul lor, este retinut de peste un an pe aeroportul international din Istanbul, fiind intr-o situatie identica celei a personajului interpretat de Tom Hanks in filmul "Terminalul".

Amnesty International, care a facut cunoscut cazul, estimeaza ca Fadi Mansour este victima unei "detentii arbitrare" si a exercitat presiuni asupra guvernului turc pentru a-l lasa sa intre pe teritoriul Turciei in virtutea unei masuri de "protectie temporara".

Potrivit acestei organizatii neguvernamentale, Fadi Mansour a plecat din Siria in 2012 din cauza razboiului si s-a indreptat spre Liban inainte de a se instala in Turcia. Anul trecut, dupa ce fusese respins de Malaezia, el a fost arestat in 15 martie 2015 la sosirea in Turcia si retinut de atunci intr-o incapere a aeroportului "Ataturk", rezervata "pasagerilor cu probleme".

Incredibila poveste a primului cosmonaut sirian: De la "Neil Armstrong al lumii arabe", la ...citeste mai departe despre ""The Terminal" in varianta reala - Povestea refugiatului blocat de un an pe aeroport" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#refugiat blocat aeroport Turcia, #Fadi Mansour refugiat , #Stiri International