The Guardian, reportaj despre Romania: Vagauna sau tara romantismului misterios?

Duminica, 20 Martie 2016, ora 20:29
742 citiri
The Guardian, reportaj despre Romania: Vagauna sau tara romantismului misterios?
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania nu are o imagine de vis in randul britanicilor, dar unii reusesc sa vada si partea frumoasa a tarii noastre. Un reportaj din presa britanica arata ca Romania este locul in care "Evul Mediu intalneste totalitarismul".

"Deci, vestea buna, ii spun primului roman pe care il intervievez, este ca un ziar britanic vrea sa scrie un articol despre Romania, care nu e despre faptul ca imigrantii ne fura joburile sau despre cersetorii rromi care isi fac dantura gratuit, pe banii din sistemul nostru de sanatate (NHS).

'Iar vestea proasta?', ma intreaba el. Fac o pauza. Ca, potrivit unui sondaj Observer, cei mai multi dintre britanici cred ca romanii vin in Marea Britanie pentru a le fura joburile si a-si face dantura pe banii NHS", isi incepe Carole Cadwalladr reportajul, publicat in The Guardian.

In realitate, studiul nu suna chiar asa, dar nici departe nu e. Spune ca, dintre toate tarile din Europa in care britanicilor nu le-ar placea sa traiasca, cea mai rea este Romania, ...citeste mai departe despre "The Guardian, reportaj despre Romania: Vagauna sau tara romantismului misterios?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania vagauna, #Romania romantism, #Romania reportaj Guardian , #Stiri International