The Economist: Romanii si polonezii cuceresc administratia din CE

Sambata, 27 Decembrie 2014, ora 14:30
796 citiri
The Economist: Romanii si polonezii cuceresc administratia din CE
Foto: eeagrants.org

Polonezii si romanii ocupa cele mai multe pozitii in cadrul personalului administrativ debutant din Comisia Europeana, scrie The Economist, notand ca, desi functionarii europeni nu reprezinta statul de provenienta, tarile doresc sa-si plaseze oamenii in posturi-cheie.

Potrivit datelor publicate de The Economist, circa 11% din personalul administrativ debutant al Comisiei Europene provenea, in 2013, din Polonia, in timp ce aproximativ 8,5% era din Romania.

Pe locul trei se afla Germania, cu putin peste 8%, urmata de Italia - aproape 8%, Belgia si Franta - in jur de 7%, Spania - peste 5% si Marea Britanie - aproape 3%.

The Economist noteaza ca, desi functionarii europeni nu reprezinta statul de provenienta, tarile membre doresc sa-si plaseze oamenii in posturi-cheie.

Publicatia mai noteaza ca in ultimii ani se remarca "o tendinta extraordinara" de crestere a numarului de functionari debutanti proveniti din Polonia si Romania, in timp ce reprezentarea Italiei a scazut dramatic ...citeste mai departe despre "The Economist: Romanii si polonezii cuceresc administratia din CE" pe Ziare.com

#personal debutant Comisia Europeana, #romani Comisia Europeana , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9708 RON

0.0024

1 USD = 4.7332 RON

-0.0006
  1. Unde putem să ne investim banii dacă România intră în recesiune: ”Asta e întotdeauna cea mai sigură variantă”
  2. La români se scumpește, la americani se ieftinește. La ce preț derizoriu a ajuns benzina în SUA
  3. „Stare de urgență în economie”, declarată în Transnistria. Reacția liderilor transnistreni după anunțul întreruperii furnizării gazului rusesc
  4. Putin, lovit în serie. Două fenomene se răspândesc în țară brusc: Vine mama tuturor relelor în Rusia
  5. O faimoasă stațiune din România va fi revitalizată cu fonduri europene. Cât costă proiectul și ce include
  6. Elitele Rusiei îi trag semnalul de alarmă lui Putin: Șocul se întinde în țară, președintele nu mai poate nimic
  7. Minciuna grosolană devenită virală, despre băncile americane care au pariat pe prăbușirea economică a României. E promovată de un "instructor de bărbăție"
  8. Argentina nu mai are deficit bugetar pentru prima dată după 123 de ani. Terapia de șoc a președintelui Javier Milei inspiră un lider USR. "Sper să avem și noi așa guvern"
  9. Decizie vitală pentru țara noastră, la Bruxelles. "România a fost în centrul discuțiilor. S-au luat decizii importante pentru viitorul economic al Uniunii Europene"
  10. România, țara marilor firme. Cum domină giganții privați piața autohtonă