Tensiunile dintre Rusia si Ucraina cresc in Marea Azov: Intalnire periculoasa intre nave de razboi

Duminica, 25 Noiembrie 2018, ora 15:05
1731 citiri
Tensiunile dintre Rusia si Ucraina cresc in Marea Azov: Intalnire periculoasa intre nave de razboi
Foto: Facebook / Fortele Navale Ucrainene

Rusia si Ucraina se acuza reciproc ca au incalcat legile maritime internationale, duminica, dupa ce autoritatile ruse au incercat sa opreasca doua nave de lupta si un remorcher din Ucraina sa navigheze in jurul Crimeei, in drumul spre un port ucrainean.

Ucraina acuza Rusia ca a incercat sa dirijeze navele pentru a iesi din largul Crimeei. Incidentul a provocat cresterea tensiunilor dintre Ucraina si Rusia in ceea ce priveste Marea Azov, in care ambele tari au drept de navigare, relateaza Reuters si BBC.

Marina ucraineana a emis un comunicat prin care transmite ca Rusia a "actionat agresiv" impotriva a trei nave care navigau spre Mariupol. Rusia a acuzat Ucraina de "actiuni provocatoare", motivand ca navele erau in apele teritoriale rusesti.

Administratia de la Moscova a transmis ca remorcherul si cele doua nave de razboi, Berdyansk si Nikopol, incercau sa "creeze un motiv de conflict in regiune".

In urma incidentului, remorcherul ucrainean Yana Kapu a suferit daune la motor.

"Navele au intrat ilegal intr-o zona inchisa temporar din apele teritoriale ale Rusiei", au transmis reprezentantii Serviciilor Secrete ruse (FSB) printr-un comunicat.

Administratia de la Kiev a declarat ca informase Rusia cu privire la planul de navigare al navelor.

...citeste mai departe despre "Tensiunile dintre Rusia si Ucraina cresc in Marea Azov: Intalnire periculoasa intre nave de razboi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#incident Marea Azov, #conflict Rusia Ucraina , #Stiri International