Tensiuni Israel-Italia dupa ce un oficial evreu a spus ca seimul de miercuri a fost o pedeapsa divina

Sambata, 29 Octombrie 2016, ora 19:45
629 citiri

Viceministrul Cooperarii Regionale din Israel a spus ca seismul de miercuri din Italia a fost o "pedeapsa divina", ceea ce a creat tensiuni intre cele doua state, inaintea unei vizite la Tel Aviv a presedintelui Sergio Mattarella.

Ambasada Israelului la Roma a dat asigurari ca declaratiile nu reprezinta pozitia oficiala a Israelului.

"Declaratiile atribuite viceministrului (Ayooub - n.red.) Kara nu reprezinta pozitia statului Israel si Ministerului de Externe. Va exista o ancheta in acest dosar. Israelul are un respect maxim pentru relatiile sale importante si amicale cu Italia si este alaturi de Guvern si de poporul italian dupa cutremurele tragice", se arata intr-un comunicat al Ambasadei, relateaza La Repubblica.

Guvernul de la Roma a cerut, insa, scuze oficiale din partea Executivului israelian, a anuntat sambata un purtator de cuvant al Ministerului italian de Externe.

"Sunt convins ca seismul a avut loc din cauza deciziei (Italiei - n.red.) la UNESCO", a spus Ayooub ...citeste mai departe despre "Tensiuni Israel-Italia dupa ce un oficial evreu a spus ca seimul de miercuri a fost o pedeapsa divina" pe Ziare.com

#Israel cutremur Italia pedeapsa divina , #Stiri International