Tensiuni in crestere dupa ce Coreea de Nord a lansat o noua racheta UPDATE

Duminica, 21 Mai 2017, ora 14:14
957 citiri

Coreea de Nord a lansat o "racheta balistica cu raza medie de actiune".

Informatia a fost dezvaluita, duminica, un responsabil american, relateaza AFP.

Japonia a protestat ferm fata de lansare. Secretarul sef al cabinetului premierului nipon, Yoshihide Suga, a spus ca Tokio nu poate tolera actele repetate de provocare ale Phenianului, mentioneaza Reuters, citat de Agerpres.

Vesti proaste de la americani: Ultima racheta lansata de Coreea de Nord a fost un mare succes

Coreea de Nord se lauda cu noua racheta: A demonstrat ca poate sa transporte o focoasa nucleara mare si puternica

El a mentionat ca racheta a fost lansata in jurul orei 07:59 GMT de pe coasta de vest a Coreii de Nord spre Marea Japonia si este posibil sa fi cazut in afara zonei economice exclusive a Japoniei, fara a provoca daune navelor si avioanelor din zona.

Proiectilul a fost lansat la o saptamana dupa un tir cu racheta, au anuntat responsabili ai Ministerului sud-coreean al Apararii. Phenianul a lansat saptamana trecuta o racheta cu raza medie de actiune, Hwasong-12.

UPDATE 15:43 - Un oficial militar sud-coreean a transmis ca racheta lansata de regimul de la Phenian a ajuns la o altitudine maxima de 560 de kilometri, inainte de a se prabusi in apropiere de zona economica exclusiva a Japoniei, noteaza Reuters, transmite News.ro.

In plus, racheta lansata se aseamana cu modelul Pukguksong-2, adica o versiune actualizata si cu raza de actiune extinsa a rachetelor balistice lansate de pe submarinele regimului de la Phenian. ...citeste mai departe despre "Tensiuni in crestere dupa ce Coreea de Nord a lansat o noua racheta UPDATE" pe Ziare.com

#Coreea Nord lansat racheta, #Coreea Nord racheta, #Japonia protesteaza racheta Coreea , #Stiri International