Tensiuni diplomatice SUA - China: Un bombardier american a zburat peste o zona disputata

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 12:17
1380 citiri
Tensiuni diplomatice SUA - China: Un bombardier american a zburat peste o zona disputata
Foto: Captura video YouTube

Un avion de bombardament american a zburat peste o zona disputata, deasupra Marii Chinei de Sud, Beijingul acuzand SUA ca deliberat creste tensiunile in zona.

Ministerul chinez al Apararii a cerut SUA sa ia masuri pentru a preveni astfel de incidente pe viitor, pentru a nu tensiona relatiile dintre cele doua tari, arata Fox News. Beijingul a anuntat ca se simte "provocat" de acest incident, care nu este primul.

Oficiali de la Pentagon au declarat pentru Wall Street Journal ca ancheteaza acest incident, lasand sa se inteleaga ca a fost vorba despre o greseala si ca doar conditiile meteo nefavorabile au facut ca pilotul aparatului B-52 sa intre in acea zona.

In octombrie, o nava americana a intrat in aceeasi zona disputata din Marea Chinei de Sud, starnind reactii prompte din partea Beijingului. Luna trecuta, alte doua bombardiere B-52 au zburat foarte aproape de insulele Spratly.

Oficialii de la Beijing afirma ca acest ultim incident reprezinta o ...citeste mai departe despre "Tensiuni diplomatice SUA - China: Un bombardier american a zburat peste o zona disputata" pe Ziare.com

#tensiuni China SUA bombardier, #Marea Chinei Sud disputata, #incident diplomatic Marea Chinei Sud, #tensiuni SUA China bombardier , #Stiri International